Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Znásilňovali ji Kaddáfího muži, promluvila!

Iman al-Obeidi zažila kruté chvíle
Iman al-Obeidi zažila kruté chvíle  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: bali, mivrk - 
13. dubna 2011
20:14

Iman al-Obeidi (28) byla donucena nastoupit do vojenského vozu a odvezena do paláce v hlavním libyjském městě Tripolis, kde byla dva dny brutálně znásilňována patnácti opilými muži Kaddáfího. Mezi nimi byl údajně i Kaddáfího bratranec. Nakonec se jí podařilo uprchnout. Teď promluvila.

Dva dny ji Kaddáfího muži, prý včetně Kaddáfího bratra, sexuálně i jinak trýznili. Před dvěma týdny se jí podařilo uprchnout a vniknout do hotelu plného zahraničních novinářů, kteří jí pomohli. O zažitém utrpení se Iman al-Obeidi rozhodla promluvit.

Al-Obeidi prohlásila, že útočníci byli opilý a lili jí alkohol do očí, nosu, úst a jiných částí těla. Byla dokonce vystavena brutálnímu útoku kalašnikovem! Libyjská vládní mluvčí Moussa Ibrahim Al potvrdila, že Obeidi byla znásilněna, ale údajně je to prostitutka s trestním záznamem z drobné kriminality a nemravnosti. Al-Obeidi ale tvrzení mluvčí vehementně popírá.

Nahá a svázaná ležela na podlaze

Al-Obeidi se 24. března večer vracela domů od přítele. Její taxi byl zastaven na kontrolním stanovišti a ona byla donucena přestoupit do vojenského auta, kde podle průkazu totožnosti zjistili, že patří k povstalcům.

Dále tvrdí, že ještě s další dívkou, která už ve voze byla, byly převezeny do velkého sídla, vypadajícího jako palác, kde k hrůznému dvoudennímu znásilňování, mučení a utrpení došlo. „Stále jsem se nevzdávala. Bránila jsem se a bojovala s nimi. Nakonec mi svázali ruce a nohy k sobě,“ dodala.

Nahá a svázaná ležela na podlaze, zatímco se celkem 15 opilých mužů střídalo v útocích na ni – někdy i tři najednou! Dusili ji, zakryli hlavu a mezitím ji znásilňovali. „Mám modrý krk od škrcení,“ řekla. Al-Obeidi prohlašuje, že jeden z útočníků byl bratrancem Kaddáfího a syn ministra vlády. Poznala ho, protože ona a její sestra znají jeho rodinu.

Vojáci ji hned pronásledovali

Až třetího dne zajetí byla Al-Obeidi schopná útěku, když si dokázala rozvázat lano na nohou. Vyskočila z okna a běžela nahá a hysterická směrem k bráně, hrozící strážím kovovou tyčí.

„Viděla jsem strach v jejích očích, když se na mě dívali. Vlasy jsem měla rozcuchané, byla jsem nahá a křičela. Běžela jsem dolů kolem stěny domu s křikem a pláčem, pronásledovaná autem vojáků. Lidé z okolních domů se vycházeli podívat, co se děje a chránili mě,“ dodala.

Ženy z okolí přinesly šaty a zaplatily za ni taxi. Ptaly se jí, jestli chce jít na policejní stanici, ale odmítla. „Nešla jsem, protože bych tam spravedlnosti nenašla,“ řekla. Místo toho šla rovnou do hotelu Rixos v Tripolisu, protože věděla, že jsou zde ubytováni zahraniční novináři.

Za pomluvu ji nechtějí pustit za rodinou

Al-Obeidi tedy vběhla 26. března do hotelu, aby mohla vylíčit, co se jí stalo, zahraničnímu tisku. Televizní záběry jejího utrpení obletěly celý svět. Vojáci libyjské vlády vtrhli do hotelu za ní a snažili se ji umlčet, někteří na ni volali „pse“. Novináři se pokusili dívku chránit. Jejich vybavení jim vojáci ze zlosti zničili.

Iman Al-Obeidi byla zatčena a obviněna z pomluvy a musí nést následky. Přesto lidé na ulicích chválí její statečnost a povstalci ji ocenili jako hrdinku. Ve východní části Libye je jako symbol brutality Kaddáfího režimu. Ženy v Benghází uspořádaly pochod přes město, při kterém nesly její obraz, zatímco místní noviny zveřejnily reportáž jejího příběhu.

Nyní Al-Obeidi řeka, že jediné, co chce, je vrátit se k své rodině. Nicméně režim ji nedovolil opustit Tripolis. „Snaží se mě potrestat, jako bych byla nepřítel. Jsem vyděšená a chci jít domů,“ říká.

ptolemaios ( 14. dubna 2011 00:05 )

CO SI NĚKDE PŘEČTOU , NO A VŠICHNI, HLAVNĚ ŠÉFREDAKTOR JSOU SPOKOJENÍ

ptolemaios ( 14. dubna 2011 00:03 )

(doplnění nadpisu)

ptolemaios ( 14. dubna 2011 00:02 )

no a to byl celý problém. Pak ,když jí západní novináři dali pořádný bakšiš, jim vyprávěla pohádky z tisíce a jedné noci. No a svět se baví!!!!

kamjdu ( 13. dubna 2011 22:17 )

když se podívám na první příspěvky.

honza51 ( 13. dubna 2011 21:40 )

mě zajímalo jací lidumilové by byli rebelové, kdyby se zmocnili některé z těch Kaddáfiho panen? Ale teď vážně, jestli někoho vojáci znásilnili, tak jsou to prasata, jako v každé válce , rebelové nejsou jiní, naopak si myslím, že je to ještě horší zvěř jako ti Kaddáfiho vojáci . Z těch záběrů co jsou v TV, to jsou obyčejní teroristé . A když už chtějí ukazovat jaké hovada jsou v Kaddafiho armádě, tak ať nepíšou, že znásilnili 28-letou dívku a ukážou tam skoro "maminku maminky od té dívky" . To co se děje v Lybii není na smích, ale bohužel mezinárodní "terorismus" proti svrchovanému státu zase vítězí , teď za pomoci Francie, USA a NATO. Frantíci se chtěli vyrovnat Anglánům a tak si našli záminku. Je mnoho afrických států, kde se lidem žije hůře, ale mají smůlu, NEMAJÍ TAM ROPU, a "...vo-vo-vo tom to je..."

Zobrazit celou diskusi