Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Železná lady Thatcher se léčí v nemocnici!

Margaret Tatcher měla od současného premiéra Británie Davida Camerona připravenou oslavu narozenin, kvůli nemoci se z ní ale musela omluvit
Margaret Tatcher měla od současného premiéra Británie Davida Camerona připravenou oslavu narozenin, kvůli nemoci se z ní ale musela omluvit  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, mivr - 
20. října 2010
18:05

Margaret Thatcher (85), bývalá ministerská předsedkyně známá jako "železná lady", musela být v pondělí převezena do nemocnice kvůli infekci. Její stav snad není příliš vážný. Informoval o tom zpravodajský server BBC.

Světově známá politička se léčí v Cromwellově nemocnici v západní části hlavního města Velké Británie. Očekává se ale, že za několik dní bude z londýnské nemocnice propuštěna domů. Úřad premiéra na Downing Street delikátní záležitost zatím nekomentoval.

Zkažené narozeniny

Thatcher byla kvůli chřipce nucena odříci minulý čtvrtek účast na slavnostní večeři, kterou k jejím pětaosmdesátým narozeninám pořádal současný premiér země David Cameron. Tomu nakonec nezbylo nic jiného, než přečíst sto padesáti pozvaným hostům omluvný dopis, který bývalá předsedkyně vlády poslala.

V pondělí jí zákeřná nemoc dokonce znemožnila setkat se s českým prezidentem Václavem Klausem, který je na jednodenní pracovní návštěvě britské metropole.

V uplynulých letech trpěla Thatcher řadou zdravotních neduhů a postihlo ji i několik mozkových příhod. V čele britské vlády byla v letech 1979 až 1990. Proslula tvrdou, neústupnou reformní politikou, právě díky níž získala přízvisko "železná lady".

mi1sa ( 20. října 2010 23:35 )

ze svého důchodu si ještě platit za každý den hospitalizace - jak to ti vykořisťovaní důchodci v británii mají zvládat ? A ještě více lituji s.Klause zase si nebude mít s kým pokecat ...

Zobrazit celou diskusi