Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tajemník prezidenta Jakl: Klaus na koncertech tancuje!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: gam, Kšim - 
14. října 2010
19:15

Tajemník prezidenta Václava Klause Ladislav Jakl práskl na prezidenta, že rád tancuje a chodí na jeho koncerty, i když má problém svého tajemníka rozpoznat. Jakl s dlouhými vlasy a uvolněnou image lehce zapadá do své bluesové kapely Folimanka.

To, že se po 13 letech spolupráce s prezidentem Klausem, stali kamarádi, potvrdil Jakl v rozhovoru pro magazín MF Dnes. Po třech týdnech, co Klaus Jakla znal, ho navštívil na bluesovém koncertu. Co na tom, že tam hlava státu svého tajemníka ani nemohla poznat!

"Nejlegračnější bylo, když na nás přišel prvně - na jaře roku 1998, kdy jsem pro něj pracoval teprve několik týdnů. Hráli jsme tehdy v jedné žižkovské špeluňce, on přišel bez ochranky, sedl si ke stolu, rozhlížel se a pak se jednoho chlapa zeptal: 'A kde je ten Láďa Jakl?' 'No tady,' zněla odpověď, 'tři metry od vás, ten, co na vás celou dobu huláká!' Prostě mě nepoznal," řekl v rozhovoru Jakl. Dokonce se prezident na jeho koncertech umí i dobře odvázat. Někdy totiž i tancuje! To, jestli je Klaus dobrý tanečník, už ale Jakl neprozradil.

Michala Davida nesnáší

Jakl se také přiznal, že nemá rád Michala Davida, tedy jeho písně, prý by jejich poslech nepřežil! "Jednou šla moje známá do naší hospody a vidí, že jsem přilepený u vchodu ke zdi a nejdu dovnitř. Co tady děláš? ptá se. Bojím se.. Byla tam zaskakující barmanka, pouštěla Michala Davida, a já se opravdu bál dovnitř - nepřežil bych to."

O Jakl také promluvil o svém adoptovaném synovi Matějovi, který je Rom. Ten půjde letos prvně volit. A koho, že zvolí? "Minulý víkend se ho někdo ptal a on odpověděl: 'No to samý, co táta.' Na to jsem řekl, že to rozhodně nemusí, ať si volí, koho chce," řekl Jakl, ale uznal, že kdyby měl někdo z rodiny úplně odlišné názory na věc než on, tak by ho to mrzelo.

anncz ( 14. října 2010 22:19 )

adoptovaný romský dítě má u mě bod

anncz ( 14. října 2010 22:17 )

adoptovaný romský dítě má u mě bod

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa