Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policejní brutalita: Kopl ležícího demonstranta do hlavy

Všichni těžkooděnci ležícího demonstranta bez povšimnutí přešli, až na jednoho.
Všichni těžkooděnci ležícího demonstranta bez povšimnutí přešli, až na jednoho.  (Autor: YouTube.com)
Autor: ČTK, oj - 
3. května 2010
11:50

Prvomájové nepokoje v Berlíně mohou mít nepříjemnou dohru i pro jednoho z policistů. Někdo z přihlížejících sobotnímu policejnímu zásahu proti levicovým radikálům zaznamenal na video, jak těžkooděnec kopl do hlavy ležícího demonstranta, a záběry umístil na server YouTube.

Berlínský policejní prezident Dieter Glietsch už oznámil, že policie zahájila vnitřní vyšetřování.

V přeplněné ulici upadl na zem

Video zachycuje účastníky sobotních výtržností v berlínské čtvrti Kreuzberg utíkající před kordonem policejních těžkooděnců. Při úprku zaplněnou ulicí upadl neznámý mladík. Zatímco většina policistů ho bez povšimnutí minula, jeden ho v běhu kopl do hlavy a pokračoval dál. Otřesenému muži poté pomohli na nohy okolo přihlížející.

Glietsch na dnešní tiskové konferenci potvrdil, že se útok skutečně udál a vyzval oběť i svědky, aby se přihlásili. Policie podle něj případ vyšetřuje jako ublížení na zdraví při výkonu služby.

Radikálové házeli kameny a dělobuchy

Levicoví radikálové a anarchisté v sobotu večer v Kreuzbergu házeli na policisty kameny, láhve a dělbuchy a zapalovali popelnice. Zranili přitom 98 mužů zákona, z toho jednoho těžce. Policie zatkla 126 lidí.

Střety mezi levicovými extremisty a bezpečnostními silami se v této části Berlína odehrávají na 1. máje už od roku 1987.

Video  Policejní brutalita v Německu  - YouTube.com
Video se připravuje ...

c3rb3r0s ( 3. května 2010 23:50 )

Pokud nechci dostat na držku nepolezu na demonstraci a nebudu házet šutry na policajty. Měl ho nakopnout jště tak 3x, třeba by se mu rozsvítilo v palici vyžírce.

vinnetouvi ( 3. května 2010 20:58 )

Jsi stejnej nácek, fašoune srabáckej! Tohle je svi.ňárna a kdo s ní souhlasí, je svi-ně jako ty.

mr008 ( 3. května 2010 20:04 )

kopl bych do nej vickrat, poctivi lide chodej delat platej dane na nejaky smrady kterym se zrovna chce demonstrovat ani nevi proc kdyz kazdy den chrapou do dvanacti

kybella ( 3. května 2010 19:25 )

souhlas s ervin.

manolla1 ( 3. května 2010 19:16 )

Kopat do někoho - kdo leží na zemi - je zvěrstvol ! Jen vylízaná palice - udělá takovou věc ! Je jedno - jestli to je policajt - nebo demonstrant ! Je to hnus !!!

Zobrazit celou diskusi