Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivý návrat domů: Po požáru odemykali byty s obavami

Autor: lac - 
27. října 2013
17:41

S obavami se v sobotu vraceli lidé do svých bytů v ulici kpt. Jaroše v Kadani. Předcházející páteční mohutný požár vyhnal přes padesát lidí ze svých domovů. Evakuováni byli z dvaceti bytů. "Bojím se vstoupit do bytu," netajila Anna Michoňková (78), která opatrně vstupovala za svoji dospělou dcerou. U té přečkala noc. 

"My jsme babičku odvezli k nám do Chomutova. A teď se jdu podívat, jak to v bytě vypadá," řekl Jaroslav Brožka (58) s tím, že škody nafotí pro pojišťovnu.  Část evakuovaných přečkala noc v hotelu, kde jim nocleh zajistila radnice. Blesk. cz vzala do svého bytu v prvním patře paní Michoňková a zoufala si. "Takové škody. Vše je promáčené skrz naskrz," bědovala seniorka a mokrý koberec ji zmáčel ponožky. "Kupovala jsem ho vloni a mám čerstvě vymalováno," rozplakala se.

Oheň způsobil škodu  za nejmíň deset miliónů korun. Vypukl v pátek odpoledne a hasiči s ním bojovali několik hodin.  "Ve 22.32 hodin byl lokalizován," řekl Lukáš Marvan, mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústí nad Labem. Příčinu hasiči zjišťovali v sobotu. Nevylučují, že vznikla při práci na opravě střechy.


 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi