Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Primářům rostly platy nejvíc

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ot - 
6. prosince 2011
17:32

Zatímco ředitelé si letos výrazně pohoršili, nejvíce si z vedoucích pracovníků ve fakultních nemocnicích polepšili přimáři. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

U ředitelů sice ještě není konečné číslo, protože není jasné, jaké budou mít za rok 2011 odměny. „Ty se jim budou počítat až podle výsledků hospodaření,“ vysvětlil mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň. Odhadem ale jejich průměrný čistý měsíční příjem bude mezi 100 a 110 tisíci. To je asi třicetitisícový propad. Naopak primáři si polepšili skoro o 6 tisíc.

Funkce 2010 2011
Ředitel 141 584 85 468*
Přednosta 72 244 73 717
Primář 59 862 65 650

*V příjmu ředitelů nejsou započteny odměny za rok 2011. Podle odhadu to pak bude 100-110 tisíc.

Pozn.: Jde o průměrný čistý měsíční příjem včetně příplatků, přesčasů a bonusů

paulinecko ( 7. ledna 2012 21:34 )

Blesk by se měl zajímat o to, že vedoucí lékaři a dokonce primáři nekterých oddělení ve fakultních nemocnicích, dokonce ve fakultní nemocnici sloužící jako vojenská nemocnice, tedy státem posvěcená, Hradec Králové, jsou Ti, kteří velmi podpořili stávkující lékaře. A tím si především zvýšili svůj plat!!! Nikoliv plat těch mladých a začínajících lékařů. V této nemocnici,tedy Královéhradecké, kde existuje dle slov řadových lékařů přezaměstnanost vedoucích lékařů, různých zástupců zástupců primářů a přednostů, nekteří vedoucí lékaři i primáři jsou uměle udržování na svém postu a čerpají výhody v podobě služebních cest placených zahraničními farmaceutickými firmami. Zajímavé, zajímavé. Stávkou si měli polepšit Ti zaměstnanci, lékaři, v přímém výkonu, nikoliv řídící pracovníci. Takže platy primářů, přednostů a dalších vedoucích pracovníků v Královéhradecké nemocnici vidím jako dost dobrý tunel. O to by se mělo Ministerstvo zajímat. Týká se to oddělení, kde se neprovádí žádné akutní nebo operační výkony. Takže se to netýká chirurgie a podobných, ale jedno oddělení je tam obzvlášť veliké, týká se třeba léčby nádorů a zahraniční cesty lékařů by se měly řádně prověřit.

stupidus ( 7. prosince 2011 01:18 )

Psaní hloupých, nenávistných, závistivých příspěvků, po obsahové stránce plných nesmyslů, lží a pravopisných chyb je tvojí zábavou? V tom případě jsi hodný politování. Ale jak píšeš, každý máme něco...Tvoje činnost (nevím, jestli se jedná o práci v pravém slova smyslu) ti vynáší více než práce primáře? No tak to buď rád, já ti to přeji a nemusíš druhým závidět. V tom případě jsi živým důkazem toho, že i primitiv se v tomto absurdistánu může mít po materiální stránce dobře. Pro tvou informaci já nepsal, že mám míň, stejně nebo více než primáři. Vyber si. Vyjádřil jsem se pouze v tom smyslu, že s takovým platem se zde dá slušně vyžít a to je rozdíl. Zase jsi nic nepochopil, jak je u tebe dobrým zvykem. Ale můžu tě ujistit, že podržtašku naštěstí nikomu dělat nemusím a to již dost dlouho. Pouze nemám zapotřebí se zde vytahovat jako ty.

rudyptak48 ( 6. prosince 2011 23:58 )

Takže ty to nemáš? Asi jim děláš tu podržtašku. A bude ještě hůř. Určitě nějakou nemoc mám, ale neni to ta o které mluvíš. Kdo nějakou nemá? Někoho bolí hlava, jiného záda a ruce. Bohudík, o finance se mi starají odborníci, a to co dělám, mě vynese více, než tenhle plat primáře. Tady píši jen pro zábavu. Každý máme něco. Co máš ty?

husqarnowicz ( 6. prosince 2011 22:58 )

článek je pravdivý,ale krapet nepřesný. Ano, platy primářům rostly, to je v pořádku, ale týká se to i tzv. studených primářů neboli funebráků. Těm sice možná taky vzrostly platy, ale hlavně proto, že jim přibylo práce. Lidé odcházejí z tohoto světa dobrovolně čím dál častěji. Asi nedovedou ocenit ony skvělé perspektivy, které nám chystá tato báječná vláda.

stupidus ( 6. prosince 2011 18:47 )

Ty máš zřejmě Alzheimerovu chorobu. Nikde jsem nepsal, že se mi to zdá málo. Já to mít, tak si nestěžuji. Zároveň nikomu nezávidím, ale ty z toho nejspíš několik nocí nebudeš spát a budeš tady slintat vzteky. Zkus se sebou konečně něco udělat a nechovej se jako zakomplexovanej, závistivej chudák!

Zobrazit celou diskusi