Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slovenské nemocnice volají na pomoc českou armádu!

2000 lékařů na Slovensku podalo výpověď
2000 lékařů na Slovensku podalo výpověď  (Autor: scom)
Autor: ot - 
30. listopadu 2011
17:00

Krizi ve slovenských nemocnicích, kde daly kvůli platům výpověď 2 tisíce doktorů, by mohla hasit i česká armáda. Slovenská vláda totiž požádala o pomoc nejen české ministerstvo zdravotnictví (o čemž Blesk včera informoval jako první), ale vyjednává i s ministerstvem obrany o »zapůjčení« českých vojenských lékařů.

„Slovenská strana požádala o lékaře v oborech anesteziologie, chirurgie, urologie a traumatologie,“ potvrdil ve středu mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek. „V současné době vyhodnocujeme naše kapacity a možnosti, jak bychom mohli co nejvíce pomoci,“ dodal s tím, že případné vyslání vojáků by musela schválit vláda.

Na civilní doktory z Česka slovenské nemocnice spoléhat nemohou. Ministr zdravotnictví Leoš Heger předal žádost o pomoc všem fakultním nemocnicím, ty ale prý volné lékaře nemají. Šéf doktorských odborů Martin Engel navíc včera zopakoval výzvu, aby Češi nedělali stávkokaze.

e.44 ( 1. prosince 2011 13:13 )

Ten stav nouze (krákodobý a dočasný) je jenom důsledek jejich vydírání. To si zapřičinili sami. Před tím je tam rozhodně nikdo jako otroky nedržel. Každý z nich mohl svobodně odejít, každý mohl v okamžiku, kdy se pro to svobodně rozhod, podat výpověď a po výpovědní době odejít kamkoli. Nikdo tam nikomu nebránil, aby se choval tržně a svobodně. Současný stav si doktoři (jejich část), zapřičinili sami. Jasně jsem reagovala na to, že .."slovenska vláda vyzvala české doktory, aby jí pomohli udržet slovenské lékaře v otrockém postavení." ..tedy v postavení, v jakém tam jsou podle nojasne běžně....což neni pravda.

e.44 ( 1. prosince 2011 12:59 )

Všichni? No já nevím...spíš jak kdo....podle vlastních schopností...ty možná...já ne. A z rudýho zlodějskýho podhoubí nic jinýho, než uvnitř rudý, navenek lhostejno jaký, zlodějský nekompetentní politici, vyrůst nemohlo. Chyba byla v neodstranění podhoubí.... To ale neznamená, že všichni musíme skončit v (_!_). Jenom je nutné neplácat se ve vzpomínkách, těch se člověk nenají, ale čapnout každou příležitost za pačesy a nepustit. Každá doba má své příležitosti, i když každá jiné.

billgates1 ( 1. prosince 2011 10:22 )

Pást NE,ale....

billgates1 ( 1. prosince 2011 10:18 )

Stačí nám,že jsi "doplaval" TY!!!!

husqarnowicz ( 1. prosince 2011 08:43 )

Pomohl bych jim jedině kdyby oni pomohli nám zbavit se cikánů.

Zobrazit celou diskusi