Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Devadesátiletý cyklista zemřel pod koly auta

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, lm - 
20. listopadu 2011
14:20

V Bolaticích na Opavku se v sobotu odpoledne stala tragická nehoda, řidič tu srazil devadesátiletého cyklistu. Ten zraněním i přes rychlý příjezd záchranné služby na místě podlehl.

"Záchranáři po příjezdu na místo události zjistili, že cyklista nejeví žádné známky života. Muž ve věku devadesáti let utrpěl při nehodě poranění hlavy, kterému podlehl. Zasahující lékařka již postiženému nemohla pomoci a byla nucena konstatovat jeho smrt," uvedl pro TV Nova mluvčí.

Devadesátiletý cyklista zemřel v sobotu odpoledne, poté co ho srazilo osobní auto. Příčiny nehody vyšetřuje policie, devatenáctiletý řidič osobního vozu neřídil pod vlivem alkoholu ani drog.

Řidič vypověděl, že po projetí pravotočivé zatáčky viděl na poslední chvíli cyklistu vyjíždět z boční ulice. Přestože se řidič údajně snažil nehodě zabránit intenzivním brzděním a jízdou v levém protisměrném pruhu, nepodařilo se mu to. Pravou přední části vozidla Škoda Felicia se střetl s předním kolem cyklisty, který po nárazu upadl na vozovku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

doktorsafranek ( 22. listopadu 2011 08:57 )

Já jsem tohle zažil také, ovšem bez úrazu/ vážnějšího/ Z polnačky zn ničeho nic vyjel cvyklista, musel jsem brzdit a motocklyista za mnou do mne vrazil. Rozbil sebe/ odřeniny/ i motocykl.Byl to mladý kluk, místní obyvatelé mna tak tak nelynčovali.. Pak přijela Policie. Cyklista byl v čudu, vypadal jsem jako blbec

e.44 ( 20. listopadu 2011 15:26 )

Až jsem se lekla, jestli to nebylo u nás. Také tu máme jednoho podobného snad i staršího cyklistu. Je to velice podivná figurka. Kolo má jak z technického muzea, sám je malý, drobný, až vychrtlý. Tvář má seschlou jako křížalu. Dlouhé bílé vlasy plynule přecházejí v dlouhý bílý plnovous, který se těsně nad řidítky dělý do stran a jeho špišky končí přesně s konci řidítek. Když jsem ho viděla poprvé, myslela jsem si, že vidím přízrak. Pokaždé, když se s ním někde minu, zjistím, že mám vždy úsměv na tváři a v duši takový pěkný hřejivý pocit. On je skutečně zvláštní. Nikdo ho tu osobně nezná, nikdo neví od kud je ani kolik je mu skutečně let. Ale v místech kudy projede se vždycky rozhostí takový zvláštní klid a pohoda. Bylo by škoda, kdyby už nebyl. Já vím, že v dnešní šílený době to zní jako pohádka. A určitě se najde někdo, kdo mi sem napíše "tak už to nehul" , nebo něco podobného....ale mě je to jedno....

Zobrazit celou diskusi