Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kauza Anička: Další selhání policie - vynášel spisy, nedopadli ho

Autor: INT, ljš, Kjos, ČTK - 
9. srpna 2011
11:40

Policii se nepodařilo odhalit donašeče, který během vyšetřování vraždy devítileté Aničky, poskytoval některým médiím materiály z výslechů obviněného Otakara T. (†41).

Policie nenašla člověka, který vynášel médiím informace z výslechů Otakara T., jenž byl obviněn z vraždy a znásilnění devítileté Anny Janatkové. Interní vyšetřování úniku informací tak bylo uzavřeno. Informuje o tom dnes server Týden.cz.

Údaje ze spisu někdo médiím prodal či daroval hned dvakrát. V lednu policii unikly informace z výslechu podezřelého na detektoru lži, o tři měsíce později se objevilo video s výslechem obviněného.

Týden.cz s odkazem na pražskou policejní mluvčí Andreu Zoulovou uvedl, že za únikem zcela jistě stojí některý z pražských vyšetřovatelů či občanských zaměstnanců policie, nezjistilo se však který. Tutu informaci ale Zoulová popřela. V tiskové zprávě poukázala na to, že ke spisovému materiálu měli přístup i další lidé. "Nebylo zjištěno pochybení konkrétního zaměstnance pražské policie," uvedla mluvčí s tím, že se případem nadále zabývá policejní inspekce.

Z vyšetřování odboru vnitřní kontroly podle serveru vyplynulo, že do spisu mělo přístup mnohem víc lidí, než bylo nutné. Dokonce až několik desítek. "Na základě skutečností, zjištěných v rámci interního šetření odboru vnitřní kontroly, přijala pražská policie řadu systémových opatření v souvislosti s nakládáním a evidencí spisového materiálu, čímž podobné riziko do budoucna minimalizovala," reagovala následně Zoulová.

Ota T. se v cele oběsil

Případ, který policii zaměstnával více než půl roku, odstartovalo zmizení Anny Janatkové. Loni šla 13. října se svými spolužačkami obvyklou trasou ze školy domů. V ulici Pod Písečnou v pražské Troji se rozdělily a od té doby ji už nikdo neviděl. Její tělo policie nalezla až 16. března pod povrchem země v křoví nedaleko jejího bydliště v ulici Pod Havránkou v pražské Troji.
Pitva prokázala, že dívka zemřela násilnou smrtí.

Policie proto zadržela hlavního podezřelého Otakara T. a obvinila ho z vraždy, znásilnění a krádeže vloupáním. Obvodní soud ho 18. března poslal do vazby. Obviněný před soudcem svou vinu popřel, dále se k případu nevyjadřoval. O tři dny později se v ranních hodinách pokusil o sebevraždu v pankrácké vazební věznici. Zdravotníkům se ho sice podařilo zachránit, o dva dny později však svým zraněním v nemocnici podlehl..

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sabartnok ( 21. září 2011 23:25 )

cherylin. kašli už na to. Uvědom si, že do toho šťouráš ještě s páru lidma tady už pomalu rok a nic. V případu je takové temno, a ne jedno, navíc ze stany orgánů činných v trestním řízení už nic nepřijde. Případ je ofiko uzavřen a kompetenci ani média do toho nepůjdou. Není žalobce není soudce. Tato diskuse je pouze na obhajobu O.T., ale jeho příbuzní a Ti, kteří ho měli rádi, do toho už taky nepůjdou. Tato diskuse viní pana Janatku. Ale ty argumenty proti němu jsou fakt hloupé. Jaký by proboha měl motiv? Podle mne Anička neměla problém doma - až na jediný: špatně ji hlídali a za to zaplatili. Je to hrůza. A to, že se nepíše o dalších zmizelých dětech, myslím je z poučení, že i to málo, co napsali o Aničce, nakonec ničemu dobrému nepomohlo.

liskovaveverka ( 19. září 2011 22:26 )

Mila Cherilyn, nevim, ale nerekla bych, ze to spolu souvisi, turnaje prece organizuje uplne nekdo jiny nezavisle na vuli pana J. a zjevne se to pripravuje dost dlouho dopredu (proc by si pak neobstaral podobne alibi i na stredu 13?) - to uz kdyztak ta Vase puvodni hypoteza o unoscich, kteri meli vytipovanou stredu... Ta info o "bezdomovci Honzovi" mi ale taky vrta hlavou od te doby, co byla zverejnena, protoze na tu se nikdy nikdo pozdeji neodvolaval (na rozdil od onoho duchodce, ktery pry videl kohosi na Trojske plani..., vsak vite). Kdo vi, treba ho i kontaktovat chteli, ale on asi nemel moc zajem (asi vedel, proc). Na druhe strane je ale otazka, proc by ji takovi mafiani v aute zakopavali tak blizko? Jakmile by byla v aute, nebylo nic snazsiho, nez ji odlifrovat nekam na Sumavu, nebo staci do Krivoklatskych lesu, a nikdy by ji nikdo nenasel. Teorie o "podvrzenem tele"v Troji (aby svedcilo proti OT), kterou tady kdysi rozvijel EchoKobra, je sice zajimava, ale nepripada mi pravdepodobna: proc by "mafiani" riskovali zanechani eventuelnich stop, kdyby meli moznost telo zlikvidovat uplne? Ledaze by ji opravdu drzeli nekde velice blizko a po medializaci afery se rozhodli pro jeji usmrceni, ale i tak by mi nedavalo moc smysl zakopavat ji ve stejne oblasti, kde zmizela a kde se hledalo... _:-//

cherilyn ( 18. září 2011 21:33 )

Vsadím se, že policie nikdy ani nehledala bezdomovce Honzu z Plzně, který prý viděl Aničku nastupovat do auta s černými skly. Hledala ho jen paní chatařka Zuzana. Přitom trojští bezdomovci se scházejí okolo stanice metra na Kobyliském náměstí. http://www.ahaonline.cz/clanek/cerna-kronika/52217/aha-patralo-po-anicce-s-chatarkou-zuzanou-l-hle dali-jsme-mezi-bezdomovci.html

cherilyn ( 18. září 2011 21:26 )

Dlouhodobá data vypadají dost divně. Normálně pan Janatka hraje golfové turnaje teď i na jaře a v létě 2010 různé dny v týdnu. Ale v září a říjnu 2010 před zločinem se přihlásil třikrát na turnaje ve středu - kromě týdne, kdy byla malá na Škole v přírodě v Českém Ráji. Kobra007 říkal smrdí, smrdí, smrdí. A fakt smrdí. Můj předchozí příspěvek o sledování byl chybný. Podle golfu se to jeví tak, že pan Janatka je vrah, chodil kvůli alibi na středeční turnaje, ale nemohl se definitivně rozhodnout dát pokyn najatým únoscům (?), a tak dopřál Aničce ještě Školu v přírodě... Časový přehled: středa 13.10. - Anička zmizela středa 6.10. - hraje golfový turnaj "Středeční odpolední turnaj - HEAD", Mstětice (11.00 - 19.00, čtvrtý z jedenácti hráčů), Anička doma, škola končí ve 12.35 středa 29.9. - hraje golfový turnaj MEN TOUR - hřiště Prague City Golf, Zbraslav (12.00 - 14.00, osmnáctý z dvaceti tří hráčů), Anička doma, škola končí ve 12.35 sobota 25.9. - Anička přijíždí ze Školy v přírodě středa 22.9. - nehraje golfový turnaj, Anička není doma úterý 21.9. - přihlášen na golfový turnaj MEN TOUR, Karlštejn (13.00 - 14.30, na výsledkové listině není, bez skóre), Anička není doma sobota 18.9. - Anička odjíždí na Školu v přírodě středa 15.9. - nehraje golfový turnaj, Anička doma a těší se na Školu v přírodě, škola končí 12.35 středa 8.9. - hraje golfový turnaj HCP středa, Karlštejn (8.00 - 13.00, dvanáctý z dvaceti tří hráčů), Anička doma, škola končí ve 12.35 Pan Janatka studoval informatiku na ČVUT v 80. letech. Pravděpodobnost sekvencí a shluková analýza se asi tenkrát neučily? Panebože, takový masakr. Já jsem pořád věřila v nepovedený mafiánský obchodní únos. A nakonec měl pravdu Kobra s temnou verzí. Definitivně končím, nemám slov. Nejlepší je všechno hodit na bezbranného bezdomovce, který osahal batoh a možná z něj ukradl klíče, nebo zmlátit feťáka Chemika, a je hotovo.

cherilyn ( 18. září 2011 20:28 )

Ještě jsem hledala, kdy proběhla škola v přírodě. Byla od soboty 18. září do soboty 25. září 2010. ZŠ Na Šutce už ty stránky stáhla, http://zssutka.cz/zs/organizace-skolniho-roku/organizace-skolniho-roku-2010-2011 ale dá se vygůglit: Organizace školního roku 2010-2011 | Základní škola, Praha 8, Na ... zssutka.cz/zs/organizace.../organizace-skolniho-roku-2010-2011 - Archiv Počet položek: 40+ – Základní škola, Praha 8, Na Šutce 28. • Začátek školního roku – 1.9.2010 • Třídní schůzky 1. ročníků – 1.9.2010 • ŠVP I. stupeň (2.A,3.A,3.B,4.A – 18.9.-25.9.2010

Zobrazit celou diskusi