Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Mladý řidič zabiják: Zavinil smrt své dívky (†18) a bratra (†17)

Autor: Gabriela Peringerová, apk - 
30. června 2011
20:34

Řidičák měl jen pár hodin. Jel jako šílenec a ve vysoké rychlosti narazil do stromu. Zabil svou přítelkyni Barboru (†18) a bratra Vojtu (†17). O život jeho další kamarádky (16) bojují lékaři v nemocnici. On sám vyvázl jen se škrábanci. Osmnáctiletý frajírek za volantem tak rozšířil smutnou statistiku - mladých řidičů zabijáků.

Smutek zahalil dvě malé jihomoravské vesnice Těšetice a Kuchařovice. Pětice místních teenagerů, kteří se znali od základní školy, se ve středu v podvečer vyjela vykoupat k rybníku do nedalekých Mašovic. Řidič (18) ale nezvládl řízení, a narazil do stromu.

Řidičák měl jen pár hodin

Na místě zemřela jeho dívka Barbora a jeho bratr Vojta. Nehoda se stala na málo frekventované silnici mezi vesnicemi. Příčinou neštěstí je rychlá jízda a nezkušenost řidiče.

„Nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu silnice a svým schopnostem. Ten den o půl čtvrté odpoledne si totiž vyzvedl svoje úplně nové řidičské oprávnění,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. Sousedy, kteří oba mladé lidi znali, jejich smrt zdrtila.

Tragický začátek prázdnin

„Moji dva synové s Vojtou kamarádili. Je to strašné neštěstí. Pro všechny, i pro rodiny kluků, kteří přežili,“ uvedla žena z Kuchařovic. V této vesnici bydlí všichni tři chlapci, kteří jeli v autě. Rodiče mrtvého Vojty patří mezi starousedlíky a mají ještě staršího syna.

Obě dívky, mrtvou Báru a její kamarádku, vyzvedli chlapci cestou k rybníku v sousedních Těšeticích. „Rodiče jsou úplně zdrceni, mají ještě o dva roky mladší dceru. Je strašné jak tragicky začaly prázdniny,“ uvedla v Těšeticích známá rodiny mrtvé Barbory.

niikkuusskkaa ( 26. října 2011 13:06 )

jak je na tom po par mesicich Ondra? je to moc smutne zaplatil taky obrovskou daň..bude tezké s tím žít.Někdy je lepší zemřít...

dsmann ( 3. července 2011 13:52 )

No nekecej to si ho vyhrál někde v tombole nebo ukrad? Takový jako ty šetřej i na fichtla deset let

dsmann ( 3. července 2011 11:58 )

Ne, mě živí něco úplně jinýho a tudíž narozdíl od lopaty vím kudy je normální jezdit

dsmann ( 3. července 2011 11:55 )

Fakt? A čím je provokuju a způsobuju? Tím, že jezdím bezpečně, nepřeceňuju se a nefrajeřím? Nechápu že si mohla s tvým způsobem myšlení vůbec dostat papíry

dsmann ( 3. července 2011 11:51 )

Podstatný je nežrat tak bulvár, zjistit si fakta a taky sama sobě tak neodporovat

Zobrazit celou diskusi