Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Švýcar, co jel v protisměru, je na psychiatrii

Autor: ČTK, mivr - 
9. června 2011
10:17

Švýcar Sascha (33) jel na konci května několik kilometrů v protisměru silnice R10. Před jízdou požil drogy a měl v plánu se zabít. Zavinil asi pět nehod, žádná z nich naštěstí nebyla smrtelná. Když ho chytila policie, pokusil se spáchat sebevraždu příborovým nožem. Kvůli sebevražedným sklonům skončil na psychiatrii.

Na konci května Švýcar Sascha ohrozil pod vlivem drog desítky lidí jízdou v protisměru po rychlostní silnici R10 mezi Turnovem a Prahou, skončil na psychiatrii vazební věznice Brno.

V protisměru ujel asi 70 kilometrů. Policie ho zadržela až v Praze - Kbelích. Způsobil asi pět dopravních nehod, při nichž havarovalo asi deset vozidel. Havárie se naštěstí obešly bez vážných zranění.

Léčbu si zaplatí

Soudce poslal muže 1. června do vazby, aby se nemohl vyhýbat trestnímu řízení a případně následně výkonu trestu. Podle soudu také hrozilo, že by mohl obdobnou trestnou činnost opakovat. Neputoval ale do vazby v Liberci, kvůli zdravotnímu stavu byl eskortován do nemocnice pražské Vazební věznice na Pankráci. "Ve vazební věznici nemáme psychiatrické oddělení, ale psychiatrický dohled je u něho stále nutný," řekl mluvčí pankrácké věznice Jiří Dolejší.

Cizinec trpí depresemi a má sebevražedné sklony. O těch svědčí i fakt, že se pokusil v nemocnici, kde byl po zadržení hospitalizován kvůli slabšímu infarktu, pořezat příborovým nožem. Policisté, kteří jej hlídali, tomu zabránili. "Řekl mi, že se chtěl zabít," uvedl soudce Okresního soudu v Mladé Boleslavi Jiří Rajm.

Česká justice po něm bude vymáhat náklady spojené s jeho léčbou. "Muž není pojištěn u žádné zdravotní pojišťovny v ČR. Náklady na léčbu jmenovaného nelze zatím odhadnout," uvedl Dolejší.

denia ( 11. června 2011 09:32 )

jak si tu léčbu zaplatí.Dopadne to zase jako u všech cizinců.Dají mu účet a on s ním akorát zmizí do ciziny a zaplatíme to všichni.Pokud není pojištěný tak v Americe by ho v nemocnici nepustili ani přes práh.To chce hned poslat šupem domů a ne mu tady dávat drahou péči.Já když nebudu mít kartičku pojišťovny,tak se se mnou nebude nikdo bavit ani u nás,ani v zahraničí.Tohle pan ministr neřeší????

crakazasecrak ( 9. června 2011 15:06 )

k sežrání už to nestihnul za Čůrkem mnááámmm

suuri ( 9. června 2011 11:14 )

Švýcar Sascha?Jak dlouho tam žije?A kde mu dali řidičák v CH nebo UA?Spíše to vypadá na řízení nějakého povozu...

taburi ( 9. června 2011 10:40 )

ráj zločinců a gaunerů všeho druhu!

Zobrazit celou diskusi