Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Okurky, které zabíjejí, se prodávaly v Česku!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, bali - 
29. května 2011
10:58

V Česku se prodávaly okurky, které jsou kontaminované bakterií EHEC. V Německu si smrtící nákaza vyžádala už 10 lidských obětí a 1000 nakažených. Bio okurkek dovezené do firmy Country Life na Berounsku kontaminovaných bakterií působící nebezpečnou střevní nákazu se podle výsledků kontroly prodalo až 120 kusů.

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI)zjistili, že se kontaminované okurky prodávaly i v Česku. Bakterie způsobující smrtící střevní infekci. ČTK to potvrdila Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Na trh se mohlo dostat až 120 kusů okurek, část šla do prodejen firmy Country Life, část zřejmě dalším odběratelům. Firmě Country Life byly rizikové okurky minulý týden dovezeny z Německa, inspektoři SZPI ve firmě dnes provádějí kontrolu.

Německo má už deset obětí střevní nákazy a přes 1000 infikovaných. Ministryně zemědělství znovu varovala před konzumací okurek, rajčat a salátu.

anasyi ( 29. května 2011 17:52 )

alumno,spanelska kuchyne hlavne stoji na zelenine,ovoci,morskych plodech atd.A nic se nezmenilo ani pri tomto humbuku.

anasyi ( 29. května 2011 17:48 )

doktore,kdo bali okurky do igelitu,zrejme dalsi nejaky retezec,tzn.,sklad,ktery expeduje ovoce a zeleninu dal.Priklad:v jednom nakupnim nejmenovanem obchode nemeckem,zde ve spanelsku,jsem se divala na pekne baleny mandarinky.Misto puvodu spain Valencia,misto baleni GMB germania xxxx.Takze z Valencie do Nemecka,zabalit a poslat zpet do nemeckych obchodu zde ve spanelsku.Samozrejme to bylo znat i na cene.Jen tak pro zajimavost,jsem koupila jeden takto pekne zabaleny kosicek mandarinek a poslala jsem to pres kamarada do cech.Co jednine bylo hezke,pouze ten kosicek....Pokud si k tomu pripocteme klimaticky proces,ovoce uz i timto ztraci svoji kvalitu.Takze musi dochazet nejakym chemickym osetrenim,aby tento transport preckalo.Takze kdo jediny ma na tomhle zajem,ze zrejme skladovy prostor,kde se ceka na dalsi transport.Kazdy ma preci zajem prodavat cerstve ovoce a zeleninu ze?Takze,pokud ovoce a zelenina nejde primo od pestitele ke spotrebiteli,nelze hovorit o cerstvem a kvalitnim ovoci a zelenine.A pokud si prectes vsechny reakce ctenaru,ne kazdy pise o tom,ze se okurky infikovaly az za hranicemi.

doktormediciny ( 29. května 2011 16:55 )

Není jasné kdo balí okurky do igelitu. Tím vzniká příznivá živná půda pro bakterie střevních infekcí, které většinou v suchu hynou A to i takové btěžké jako Samonela tyfu, ostatní salmon ely atd... V daném případ+ě je na okurkách pomnožil pravděpodobně i toxin, který má spoluúčast na klinickém projevu,.... Nakonec čtenáři sami píší, že okurky se mohly infikovat až za hranicemi..

radekfilosof ( 29. května 2011 16:49 )

že by starší občanky Německa půrováděly excesivní masturbeci zam pomoci salátových okurek.Leč cesta nákazy nebykl zveřejněna

anasyi ( 29. května 2011 16:28 )

a co je i zajimave,ze Nemci dovezli okurky do cech.... takze si sami spocitejte,kolik retezcu zaplatite a nehlede na to,ani nedostanete kvalitni ovoce a zeleninu primo od dodavatele-pestitele olik chemickeho humusu musi obstat tyhle produkty,aby vydrzeli az do cech....jen by me zajimalo,jakou dostavaji chemickou davku pri transportu na ukrajinu...

Zobrazit celou diskusi