Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čtenáři, vyberte jméno pro sloní slečnu!

Samička už běhá ve venkovním výběhu
Samička už běhá ve venkovním výběhu  (Autor: Pro Blesk - Zoo Ostrava, Pavel Vlček)
Autor: ana - 
26. května 2011
08:21

Malá sloní slečna z ostravské zoo je každým dnem čilejší a odvážnější. Ošetřovatelům už je jasné, že prospívá a že ji nečeká osud jejího o měsíc staršího kamaráda, který začátkem května uhynul. Proto jí začali hledat jméno. Své návrhy mohou čtenáři Blesku zasílat na emailovou adresu tip@blesk.cz. Redakce je předá vedení ostravské zahrady.

Malá samička se nyní se svou matkou Johti (44) každý den vydává na průzkum venkovního výběhu. Stále častěji od mámy odbíhá, hraje si s větvemi a zkouší uchopovat věci kolem sebe.

„Dobu pobytu venku slonicím s každým dalším dnem výrazně prodlužujeme. Samička zatím ještě neví, že ovoce či větve jsou k jídlu, jinou stravu než mateřské mléko začne přijímat v půlroce věku,“ řekla mluvčí zoo Šárka Kalousková.

Když se minulý týden sešli venku všichni sloni, nejvíce se spojení skupiny dotklo samice Vishesh (14), které 6. května uhynulo mládě. Vishesh hlasitě troubila a bylo na ní znát vzrušení. „V první chvíli si spletla malou samičku se svým uhynulým mládětem – samečkem, ale po chvíli se situace uklidnila,“ dodala Kalousková.

meda5554 ( 26. května 2011 22:53 )

Ale mě by spíš zajímalo, kdy ostravská zoo zveřejní výsledky pitvy, na co zemřel malý sloník. Nějak se s tím cárají!

siroky11 ( 26. května 2011 11:10 )

měla by mít také české jméno: MARUŠKA

Zobrazit celou diskusi