Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ředitel pražské zoo: Ostravští ošetřovatelé zaslouží metál

Ředitel Zoo Praha byl ve středu na chatu v redakci Blesk.cz
Ředitel Zoo Praha byl ve středu na chatu v redakci Blesk.cz  (Autor: Tomáš Vrbenský)
Autor: oj - 
18. května 2011
13:01

Na chatu v redakci Blesk.cz byl ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. Nejvíce vás zajímali sloni. Ať už smutný příběh sloního mláděte, které uhynulo ostravským kolegům, tak i originální prodej sloního trusu určeného k hnojení.

 

Miroslav Bobek s napětím sledoval dramatický příběh se smutným koncem ostravského slůněte. „Byl jsem se tam i podívat. A pocit, kteří mají chovatelé v Ostravě, bych nechtěl zažít. Udělali pro mládě maximum a postupovali naprosto správně. Zasloužili by potlesk, ovšem namísto toho čtu o jakémsi nesmyslném trestním oznámení,“ podivoval se nad chováním některých lidí ředitel pražské zoo.

Dalším žhavým tématem byl prodej sloního trusu. Čtenáře, který vystupoval pod jménem Plyšák zaujalo, že Miroslav Bobek prodává sloní bobky. „S mým jménem, byť je prý odvozeno od bobu, tedy luštěniny, jsem přece sloní bobky musel začít prodávat!“ smál se ředitel zoo. Prý ho samotného překvapilo, jak akce proslavila po celém světě. Informují o ní média od USA, přes Evropu, Indii, Čínu a Austrálii až po Brazílii.

Za dobu jeho ředitelování se v zoo hodně změnilo. Prý se uklidnily vztahy mezi vedením a některými chovateli. Ale i ve výbězích došlo k velkým změnám. Miroslav Bobek pozval čtenáře na jedinečné člunozobce a loni otevřené voliéry s avifaunou čtyř kontinentů, opět větší gorilí skupinu, na tapíry čabrakové, leguány modravé. Pro slony, hrochy a antilopy se staví nové prostory.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi