Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Kiburi slavil narozeniny, zazpívali mu Nightwork

Autor: ČTK, mivr - 
24. dubna 2011
16:36

Gorilí sameček Kiburi, zatím poslední přírůstek do oblíbené rodiny goril v pražské zoo, v neděli oslavil první narozeniny! Popřát mu do pavilonu přišly stovky lidí, zazpívala mu také kapela Nightwork. Na oslavencově dortu si nakonec pochutnali jeho sourozenci a teta.

O oslavu svých narozenin se Kiburi, který se narodil jako třetí potomek matce Kijivu a otci Richardovi, příliš nezajímal. Ošetřovatelé do výběhu nachystali vybrané ovocné lahůdky jako hroznové víno, banány, avokádo nebo ananas, rozvěsili také svazky mrkví. Připravili dokonce speciální gorilí dort z krupice, nízkotučného mléka a jogurtů, který ozdobili ovocem. Samečkovi dokonce zazpívala slavná česká klučičí kapela Nightwork!

I když již Kiburimu, jehož jméno znamená ve svahilštině "hrdý", vyrostly podle ošetřovatelů téměř všechny zuby a začíná se účastnit běžného krmení, svou oslavu v neděli raději strávil na zádech matky. Dort jako první objevil jeho starší bratr Tatu a sestra Moja, nakonec ho ale pro sebe zabrala teta Kamba.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi