Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lékařka podpořila protest, teď nemá kde rodit

Autor: Jiří Krušina, apk - 
27. ledna 2011
05:00

Lékařka Lucie (30) ze Slezské nemocnice v Opavě je v 8. měsíci těhotenství. Svým podpisem podpořila hromadnou výpověď lékařů. Teď ale nebude mít kde porodit své první dítě.

Mladá doktorka, která nechce zveřejnit celé jméno, nastoupila do opavské nemocnice hned po vysoké škole. „Po šesti letech praxe jsem brala 17 tisíc čistého bez služeb. Všichni si myslí, že jde doktorům jen o peníze. Ale přece není možné, abych byla tři dny nepřetržitě v práci a odváděla kvalitní výkon,“ řekla atestovaná nefroložka.

Porodnice to nezvládnou

Výpověď z nemocnice podepsal i její manžel, který pracuje na očním. Mladý pár teď řeší, kde na svět přivede své dítě. „Rozeslala jsem e-maily do všech porodnic na severní Moravě. Všechny budou uzavřeny. V provozu zůstane jen porodnice ve FN v Ostravě a soukromá Vítkovická porodnice,“ tvrdí lékařka.

V Krnově, Opavě a Karviné se týdně narodí asi 70 dětí, takže není možné, aby to tyto dvě porodnice v provozu zvládly. „Kamarádce řekli, že si má před porodem zavolat, zda mají ve fakultce místo. Co bude dělat, pokud tam místo nebude, nikdo neřekl,“ sdělila budoucí maminka Lucie.

Krizový plán nebude stačit

Její manžel zvažuje porod na Slovensku, ale nevědí, jestli jim ho pojišťovna proplatí. Lékařskému manželskému páru Lékařka Lucie (30) ze Slezské nemocnice v Opavě je v 8. měsíci těhotenství. Svým podpisem podpořila hromadnou výpověď lékařů. Teď ale nebude mít kde porodit své první dítě.prý nejvíc vadí, že místo vyjednávání nechává ministr situaci gradovat.

„Nejsme vyděrači. Chceme, aby ministr jasně formuloval svůj krizový plán. Když se jím začne zabývat, možná pochopí, že v našem regionu není možný žádný takový, který plně zaručí aspoň poskytování akutní péče, třeba v porodnictví.“

huhule ( 2. února 2011 19:35 )

Na vlastní kůži si teď paní doktorka vyzkouší jaké je to být v zajetí vyděračských doktůrků. Dobře jí tak. Ať porodí třeba doma do záchodové mísy, nikoho to zajímat nebude. Hodně štěstí při porodu !!!

hejhej ( 1. února 2011 16:28 )

V USA je pěkně drahé zdravotnictví.Tam jsou daleko větší odvody na zdravotnictví a spousta vyšetření se platí (u nás zatím zadarmo).Pak mohou pojišťovny dávat více zdravotníkům.

9030 ( 30. ledna 2011 21:17 )

sirena ( 30. ledna 2011 06:21 )

ales1 ( 29. ledna 2011 20:51 )

bakalářské vzdělání? I střední škola je těžší. Předloni jsem si udělal bakaláře z ekonomie, jen proto, že mne ekonomie zajímala. Srovnávat studia medicíny s bakalářem z policejní školy, ekonomie nebo práv je k smíchu. To i truhlář má lepší vzdělání.

Zobrazit celou diskusi