Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie během odpoledne zrušila dvě auta

Autor: šim - 
28. října 2010
17:39

Sváteční odpoledne se pražské policii příliš nevydařilo. V rozmezí 15 minut totiž nabourala dvě svá služební auta, při dvou dopravních nehodách, které se obě odehrály v Praze 8.

Tohle málem skončilo tragédií. Při čtvrteční nehodě osobního auta s policejním vozem byly zraněny tři děti ve věku 7, 9 a 14 let. Osobní auto, které řídila babička (59) dětí, nedalo podle všeho přednost policejnímu, které jelo po hlavní silnici.

„Nedošlo k žádným vážným zraněním. Jednalo se o dva chlapce ve věku 7 a 9 let a 14letou dívku,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Hrozivě vypadající nehoda se odehrála v ulici Zenklova v Praze 8. „Policisté pohotovostní jednotky jeli po hlavní ulici. Řidička osobního vozidla jim nedala přednost,“ řekla k nehodě Blesk.cz policejní mluvčí Eva Kropáčová. Ta také uvedla,  že kromě tří děti utrpěl poranění také jeden z policistů havarovaného auta.

„Podle předběžného šetření je vina na straně civilního osobního vozidla,“ dodala Kropáčová s tím, že na místo okamžitě vyjela záchranná služba. Konkrétní zranění ani věk dětí zatím známy nejsou. Osobní auto skončilo po nárazu policejního vozu na boku.

Policie zrušila dvě auta za odpoledne

Druhá nehoda se odehrála v pražských Vysočanech, na Vysočanském náměstí. Policejní vůz se při ní srazil s vozem značky Chrysler - PT Cruiser, který skončil s utrženým zadním nárazníkem. Auto policie utrpělo proražení pravého zadního kola.

"Policie jela se zapnutými majáky k případu. V křižovatce nezvládli řízení, dostali smyk a nabourali do civilního vozidla. Nehoda se obešla bez zranění," řekla Blesk.cz pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.

jakodl ( 31. října 2010 12:22 )

že už jim ani řidiči nedávají přednost

museman ( 28. října 2010 19:47 )

no myslím, že jste trochu trapnej už ...

Shelby16 ( 28. října 2010 19:14 )

no hlavně že to všichni přežili a nepřejeli přitom nějakou kočičku, která ukázněně přecházela přes ulici

e.44 ( 28. října 2010 19:10 )

A to auto neřídil John, ale jeho řidič.

cert ( 28. října 2010 19:00 )

Hned druhým slovem svého příspěvku jste hrubě přecenil schopnosti přispěvatele "meadow".Někdo kdo v dnešní době neumí číst nejspíš asi moc nemyslí.

Zobrazit celou diskusi