Zpěvaččin právník tvrdí, že si policie ze znaleckého posudku vybrala nejméně pravděpodobnou verzi události. Informuje o tom slovenský deník Nový Čas. „Dostali jsme oznámení o zahájení trestního stíhání, tak jsme proti němu podali stížnost. Nyní čekáme, jak rozhodne státní zastupitelství,“ řekl deníku Darinin právník Robert Vladyka.

„Podle mě po shrnutí všech skutečností znalecký posudek jednoznačně vypovídá, že moje klientka nemohla nehodě zabránit,“ řekl listu Vladyka. Policie si však myslí něco jiného. Znalecký posudek stanovil tři možnosti, jak mohlo k nehodě Dary Rolins a motocyklisty Jindřicha Rotrekla dojít.

Nejméně pravděpodobná varianta?

„Vybrali tu variantu, která je nejméně pravděpodobná, téměř až vyloučená. Podle ní se účastníci mohli dvě sekundy vidět. Kdyby to tak bylo, motocyklista se mohl vrátit do svého jízdního pruhu, nebo se pokusit přibrzdit,“ myslí si Vladyka. „On ale stejně jako Dara nebrzdil, neměnil směr, jednoduše do ní najel. Zdá se mi zvláštní, že by se ani jeden z nich nevěnoval řízení a ani jeden by nezareagoval, kdyby se byli opravdu viděli,“ dodal Vladyka.

Darině právníkovi se právě pro tyto skutečnosti zdá trestní stíhání neoprávněné. „Znalecký posudek dává dvě varianty, při kterých nešlo střetu nijak zabránit, a jednu možnost, při které se mohli oba účastníci těsně před střetem vidět. Vzhledem k tomu, že moje klientka nebrzdila, policie ji obvinila. Tato varianta má dle mého trhliny a je nejméně pravděpodobná,“ řekl Novému Času Vladyka.

Při prokázání viny hrozí Daře Rolins až tři roky vězení.

Fotogalerie
5 fotografií