Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drzí taxikáři: Z letiště zmizeli, obsadili centrum!

Autor: Veronika Pukačová, hto - 
23. srpna 2010
22:40

Dobrou zprávou z pražského letiště je, že stokorunoví taxikáři to tam konečně vzdali! Už tu nejsou ani oni ani jejich naháněči, kteří obtěžovali turisty, sotva vyšli z odbavovacího prostoru letištní haly.

Partu předražených drožkařů štvali nejen strážníci, ale také Blesk. Město se však falešných »áčkařů« nezbavilo. Uhnízdili se v centru metropole a mají nový název!

99 korun za kilometr

Zkoušeli na turistech vydělávat všelijak a dost dlouho se jim to dařilo. Řeč je o partičce taxikářů, kteří s drzými naháněči lákali cestující do svých aut a vozili je až za 99 korun za kilometr! Nepozorní cestující si firmu AAA Taxi pletli s oficiální letištní taxislužbou AAA Radiotaxi.

Drzé taxikáře vytlačilo zřízení služebny městské policie. „Určitě pomohli strážníci, kteří spolu s pracovníky letiště a policií dělají namátkové kontroly řidičů, kteří vyjíždějí z parkovišť, aby nevyjížděli bez zaplacení parkovného,“ řekla mluvčí letiště Michaela Lagronová.

Reportéři jako turisté

V neposlední řadě se o vystrnadění party zasloužili i reportéři Blesku. I když má většina drzounů fotky reportérů v autech, vždy jsme si našli nějakou tu skulinku, jak je načapat při okrádání cizinců. Mimo jiné kontrolními jízdami, při nichž reportéři vystupovali jako cizojazyční turisté.

Navíc soud zakázal drzým taxikářům používat název AAA Taxi, s. r. o., právě kvůli podobnosti s obchodním jménem jiné taxikářské společnosti. Pokoj však od »vyčůránků z letiště« rozhodně není. Založili novou firmu, Euro Taxi Hatě, s. r. o., a účtují si nehorázné prachy vesele dál. A dokonce stojí na modrých zónách v centru města! Jenže strážníci jsou na ně krátcí.

„Víme, že tady stojí. Využívají stíracích kartiček ke stání na modré zóně. Když k nim jde strážník, setřou ji. Pokud to nestihnou, dostanou pokutu,“ krčí rameny ředitel obvodního ředitelství městské policie Praha 1 Miroslav Stejskal.

sakra ( 24. srpna 2010 11:41 )

že na taxikářa a vietnamce naše "výkoná a zákonodárná moc" absolutně nemá. Dělají si a budou si dělat co se jim zlíbí!

Zobrazit celou diskusi