Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bagrista zavalený v Blance skončil na JIP

Autor: ČTK, šim - 
11. července 2010
20:40

Bagrista, kterého v noci na úterý uvěznil zával v tunelu Blanka, skončil na jednotce intenzivní péče příbramské nemocnice. Objevilo se u něj totiž podezření na embolii.

Mluvčí oblastní nemocnice Monika Boušková potvrdila, že bagrista z Blanky byl v neděli v Příbrami hospitalizován, bližší podrobnosti ale nesdělila. "Oblastní nemocnice Příbram tohoto pacienta přijala, na jeho žádost ale nebude poskytovat žádné informace o jeho zdravotním stavu," řekla Boušková.

Mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková pouze uvedla, že zdravotníci u Dobříše pomáhali muži s těmito problémy. "Stěžoval si na dušnost a bušení srdce," dodala. Dělník neměl po vyproštění ze závalu žádná viditelná poranění a sám údajně říkal, že je v pořádku. Po lékařském ošetření byl propuštěn do domácího léčení.

Ražba tunelu je pozastavena

Tunel Blanka se během výstavby třikrát propadl, naposledy v noci na úterý na zahradě ministerstva kultury v Praze 6. V roce 2008 se půda do tunelu sesunula dvakrát v parku Stromovka.

Český báňský úřad (ČBÚ) po posledním propadu ražbu tunelů v tomto úseku nazvaném Brusnice zakázal do doby, dokud nebude vypracován nový geologický průzkum a přepracována dokumentace k této části stavby. Příčinami sesuvu se zabývá vyšetřovací komise ČBÚ i policie.

Tunelový komplex Blanka, který se začal stavět v roce 2007, má být součástí severozápadní části městského okruhu. Stavební práce vyjdou na 21,2 miliardy korun, technologie budou stát dalších 4,5 miliardy korun. Propadem tunelu Blanka by se měl zabývat mimo jiné sněmovní hospodářský výbor.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi