Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tropický víkend zakončí bouřky a přívalové deště!

Horký víkend zakončí bouřky a přívalové deště
 (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: ČTK, šim - 
4. července 2010
13:34

Tropický víkend zakončí přívalové deště, bouřky a kroupy. Hrozí v neděli večer a v pondělí zejména na západě republiky. Varoval před nimi Český hydrometeorologický ústav.

Hydrometeorologové upozornili také na trvající vysoké teploty, které mohou způsobit zdravotní komplikace i nebezpečí požárů.

Podle ČHMÚ se dnes k večeru, v noci a v pondělí budou v Čechách od západu postupně vyskytovat ojedinělé silné bouřky, ve kterých může spadnout 25 až 50 milimetrů srážek. Mohou se objevit i přívalové deště a kroupy. Přívalový déšť může vést k rychlému odtoku vody ze svahů, rozvodnění malých toků nebo i jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst či sklepů, varuje ČHMÚ.

V neděli v Česku vystoupí odpolední teploty až na 32 stupňů Celsia. Kvůli počasí bez srážek je sucho, a proto hrozí vznik požárů. V odpoledních hodinách navíc nelze vyloučit překročení limitu přízemního ozonu, uvádějí hydrometeorologové v dnešní výstražné informaci.

Lidem doporučují, aby omezili tělesnou zátěž a nepobývali na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách a nenechávali děti či zvířata na přímém slunci, zejména ve stojících autech. Při pobytu v přírodě by neměli rozdělávat oheň, nebezpečné může být i kouření nebo používání přenosných vařičů či jiných zdrojů otevřeného ohně.

sakra ( 5. července 2010 10:50 )

Vy toho vždycky naslibujete.

vseznaleksenior ( 4. července 2010 15:14 )

varujete.. Ještě byste měli vysvětlit jak je to s těmi tatrami.. Hory jsou zdravé jen prozdravé??

olesja ( 4. července 2010 14:59 )

Niko, doporučuji průtokovou sprchu.

zirafa ( 4. července 2010 14:34 )

no, jen aby, matyldo!

nika ( 4. července 2010 14:26 )

Na Mostecku je navíc 14 dní odstávka teplé vody To je pak něco, když se člověk nemůže ani osprchovat.To snad není nikde jen na Mostecku. Vyhnala bych firmu United Energy, která takto trestá lidi každý rok, včetně zimních katastrof, kdy jsme v mrazech i 4 dny bez tepla.Kdo tuhle firmu nechá jen tak se "povalovat" a brát od lidí hříšné peníze? To nechápu, fakt!!!

Zobrazit celou diskusi