Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střední Čechy zasáhla bouře s kroupami!

Autor: Monika Rubešková, Jan Doležal - 
6. května 2010
20:29

Zničené střechy, popadané stromy a zaplavené sklepy. Taková byla mohutná průtrž mračen provázená hromy a blesky, která se přehnala včera mezi odpoledne velkou částí středních Čech. Na silnici R10 dokonce havarovaly tři vozy. A předpověď na další dny? Déšť ani bouřky nepřestanou celý příští týden!

Stačilo 15 minut a obce na východ od Prahy byly skoro pod vodou! „Naše jednotky vyjely dvacetkrát. Například v jednom ze zatopených domů v Brandýse nad Labem byl téměř metr vody,“ potvrdila mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Problémy byli i na silnicích. „U Brandýska došlo k nehodě auta, které vjelo do velké louže a na sedmém kilometru směrem od Prahy se střetly dva vozy. Jedna osoba byla lehce zraněna,“ řekl mluvčí police venkov Zdeněk Chalupa a dodal: „Během chvilky tady spadla spousta vody, která neměla kam stéci a řidič nepřizpůsobili rychlost stavu vozvoky.“

Ve Stránčicích mohutné krupobití a vítr zase dokonce poničilo vzrostlý les. Několik stromů popadalo na vozvoku.

Počasí na nás nebude přívětivé ani v následujících dnech. „Dnes dopoledne se sice trošku rozjasní, ale už odpoledne se zase obloha zatáhne. Pršet bude nejen o víkendu, ale vypadá to i na celý příští týden,“ uvedla meteoroložka Dagmar Hon-sová z Meteopressu. V sobotu čekejte teploty mezi 13 a 17 °C, v neděli jen o stupínek vyšší. Bouřky se přesunou na Moravu a Slezsko.

limak007 ( 7. května 2010 00:43 )

Problémy byli i na silnicích.

Zobrazit celou diskusi