Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pohozené Andělce se už daří líp

Anděla bude ještě několik dní v inkubátoru
Anděla bude ještě několik dní v inkubátoru  (Autor: David Malík)
Autor: jad, šim - 
14. března 2010
06:20

Policie přitvrdila v případu novorozeného děvčátka, které v pátek odpoledne objevil kolemjdoucí v příbramské ulici Nad Štolou. Kriminalisté vyšetřují případ jako pokus o vraždu. Matce, která holčičku odložila, hrozila totiž původně za trestný čin opuštění dítěte nižší trestní sazba.

„Pátrání po rodičce probíhá prakticky nepřetržitě,“ potvrdila Soňa Budská ze středočeské policie s tím, další podrobnosti kriminalisté sdělovat nebudou.

Anděla, jak děvčátko pojmenovali na novorozeneckém oddělení příbramské nemocnice, se má k světu. „Zrůžověla, už si dokáže udržet stálou tělesnou teplotu a má hlad. Velmi dobře prospívá a je miláčkem celého oddělení,“ řekla v sobotu Blesku mluvčí nemocnice Monika Boušková.

Počínání zoufalé matky, která novorozenou holčičku pohodila do sněhu, je nepochopitelnější vzhledem k tomu, že přímo v areálu příbramské nemocnice je umístěn babybox. Kdyby matka svou dceru totiž odložila sem, holčička nemusela projít mrazivým utrpením, zdravotníci by se o ni mohli okamžitě postarat, a matka by se navíc nedopustila žádného trestního činu.

12-666 ( 15. března 2010 12:47 )

Andelka mela u sebe sveho strazneho andela,je to dobre, ze ji v nemocnici zachranili,preji ji aby dostala co nejdrive co nejlepsi rodice a hodne lasky, kterou bude potrebovat.

Zobrazit celou diskusi