Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Novorozenou holčičku odložili na schody

Autor: zb - 
17. ledna 2010
17:16

Veliké překvapení zažila sestra z chirurgické ambulance nemocnice v Sokolově Lada Drozdíková, když šla v neděli kolem šesté hodiny ráno do práce. Vešla do budovy služebním vchodem a uviděla novorozence, jak leží na zemi na schodech.

Dítě tam někdo odložil. „Hned jsem ho vzala do náručí a běžela s ním k nám na ambulanci, abychom mu poskytli pomoc. To už jsme volali na dětské oddělení, ať si pro mimino hned přijdou,“ svěřila se Blesku sestřička, která děvčátko zachránila.

Holčička tak dostala díky ní šanci na život. „Má se čile k světu. Dostala jméno Lada,“ prozradil primář dětského oddělení Luboš Vaněk.

Holčička je donošená a váží 3,5 kg. „Dítě bylo zabalené do velké osušky a mělo i jednorázovou plenu. Všechno svědčí o tom, že miminku po porodu poskytli základní zdravotní a hygienickou péči,“ uvedla mluvčí nemocnice Zdeňka Marková.

Novorozence lékaři vyšetřili a zjistili, že holčička je naprosto zdravá. Sestry ji pak uložily do postýlky mezi ostatní novorozeňata. Záhadou je, proč ten, kdo dítě odložil, nepoužil babybox, který sokolovská nemocnice má. Ten je pro odložené dítě mnohem bezpečnější. Nehrozí totiž, že by miminko prochladlo a personál nemocnice je o uložení dítěte do babyboxu elektronicky informován. „V každém případě ale dostala tato bezbranná holčička šanci na život,“ dodala Marková.

hookr ( 17. ledna 2010 23:06 )

Jak tohle to muže někdo udělat!!!!neskutečný takového bezbraného člověka nechat na pospas

avocelda ( 17. ledna 2010 22:06 )

Přesně. Co my víme, proč?

matahari ( 17. ledna 2010 20:25 )

Jim ta jmena nezustanou, po adopci si je rodice prejmenuji k obrazu svemu.

zirafa ( 17. ledna 2010 20:06 )

to na "kanaďany" nevypadá....

lhotanka14 ( 17. ledna 2010 17:44 )

jo pohodili do křoví nebo do popelnice. Ale vrtá mi hlavou, že takové chuďátka děti vždycky dostanou takové divné jména. Byl tu již Vendelín, Květoslav, a ted Lada...je to po nalezkyni ale i tak...proste chudatka mno xDDD Ae napodobne vsechno nej do zivota sluníčko!

Zobrazit celou diskusi