Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čeští Bonnie a Clyde: Policie obvinila Tauchenovou

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: hra, tbc, INT - 
19. listopadu 2009
04:59

Policie včera obvinila manželku uprchlého vězně Pavla Tauchena (†43) Dagmar ze tří trestných činů. Minulé úterý přepadla vězeňskou eskortu a osvobodila svého manžela.

Druhý den je policie dopadla, Pavel Tauchen zemřel, jeho žena utrpěla při policejní akci průstřel hrudníku a zotavuje se v plzeňské nemocnici.

Zásah policie prověřuje inspekce. „Střelba příslušníků zásahové jednotky se obvykle prověřuje přibližně dva měsíce. Proto zatím nebudeme nic zveřejňovat,“ řekla mluvčí inspekce Martina Lídlová.

Tauchenová včera převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro vydírání se zbraní, pomoc k trestnému činu a útok na veřejného činitele. Za to jí v případě prokázání viny hrozí až osm let vězení.

438887:gallery:true:true

 

„Nebudu se vyhýbat a nebo jinak mařit vyšetřování, neboť katastrofa, která mě a manžela postihla, je konečným řešením celého problému. Je mi jedno, jestli budu odsouzena. Smysl mého života byl zmařen,“ řekla podle serveru Novinky.cz do protokolu Tauchenová.

Její advokát Kolja Kubíček podal trestní oznámení na policistu, který na Tauchenovou při zatýkání vystřelil. Podle něj se to stalo ve chvíli, kdy byla neozbrojená a před policistou utíkala zády k němu.

gogo ( 20. listopadu 2009 20:58 )

Abych se dojetím nerozplakal ... O kolika slušných, odvážných, čestných lidech se vůbec neví, ale pokud je někdo grázl má publicitu zajištěnu. A jaké důstojné oslovování ! Manželka uprchlého vězně Pavla Tauchena (†43) Dagmar... O prezidentovi Klausovi se pak napíše : Klaus ....

Zobrazit celou diskusi