Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zámečník končí v ČSA: Chce šéfovat zoo místo Fejka!

Miroslav Zámečník se chce ucházet o místo ředitele pražské zoo
Miroslav Zámečník se chce ucházet o místo ředitele pražské zoo  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
18. listopadu 2009
12:54

Šéf dozorčí rady ČSA Miroslav Zámečník končí ve funkci šéfa dozorčí rady ČSA funkci kvůli kandidatuře na ředitele pražské zoo.

Zámečník je v ČSA od září. Kdo nastoupí na jeho místo, není zatím jasné. Podle informací deníku MF Dnes se uvažuje o ekonomovi Michalu Mejstříkovi, který už

"Přestože běží výběrové řízení, kde výsledek já pochopitelně neznám a vůbec si ho netroufám předjímat, tak nemám rád ty situace, kdy by mohla vzniknout pochybnost o tom, že to myslím seriózně. Já to myslím velmi seriózně a nehodlám dělat žádné zálohové řešení," řekl Zámečník. Výsledek výběrového řízení by měl být znám do konce listopadu.

Mimořádná valná hromada ČSA má ve středu mimo jiné rozhodnout o zeštíhlení dozorčí rady, dnes je v ní podle serveru obsazeno deset míst, z nich už je jistý odchod Dušana Horáka za zaměstnance. Představenstvo se má zeštíhlit z devíti na pět členů. Rozhodovat se bude také o platech v orgánech. Donedávna bral předseda dozorčí rady 95.000 korun, řadový člen 50.000 Kč. Mzdy by se měly v souladu s restrukturalizačním plánem firmy snížit zřejmě o 30 procent, napsal server.

Zámečník, někdejší člen vládního protikrizového týmu odborníků NERV, se v dozorčí radě se dlouho neohřál. Působil v ní od poloviny září, od nástupu krizového manažera Václava Nováka. Ten v ČSA skončil v říjnu a vedení firmy převzal šéf Letiště Praha Miroslav Dvořák. ČSA aktuálně bojují o přežití. Ke konci roku očekávají ztrátu 3,2 miliardy korun.

Na užším seznamu kandidátů na post ředitele pražské zoo, který Praze vybrala personální agentura, je podle dřívějších informací serveru Aktuálně.cz kromě Zámečníka i bývalý šéf zpravodajství televize Nova Jan Vávra. Do finále výběrového řízení by mělo postoupit pět kandidátů. Nový ředitel bude funkci vykonávat od ledna 2010. Nahradí Petra Fejka, který v čele zoo stál 12 let a od listopadu nastoupil na nově zřízenou pozici šéfa České národní budovy v New Yorku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 19. listopadu 2009 08:12 )

jestliže ji bude šéfovat někdo z té party ČSA, která umí jen krást a podvádět. Který rozumí zvířatům asi jako já šroubovici DNA... A okrádaná zvířata mluvit neumí.. Nad pražskou ZOO se začíná zatahovat.. Kdy ji tento "umělec" dovede ke krachu a pak odejde se zlatým padákem je jen otázkou času…..

asine ( 18. listopadu 2009 16:27 )

Kancelář u opic a až naučí slona létat, vrátí se do ČSA. I se zlatým padákem.

sakra ( 18. listopadu 2009 13:33 )

Ekonom řediteluje ZOO, chemik (Kalousek) dělá ministra financí, právnička (Parkanová) dělala ministrini obrany, atd. atd..... Podle toho naše republika vypadá.

Zobrazit celou diskusi