Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fejk opustil zoo, předtím ještě vyhodil veterinářku

Autor: Tereza Hořínková, jos - 
30. října 2009
15:32

Ředitel pražské zoo Petr Fejk (45) dal sbohem pražské zoo. Po 12 letech si sbalil věci a šel. Vyprovází ho rozporuplné reakce.

Fejk totiž nejenže dokázal zoologickou zahradu znovu postavit na nohy, ale zároveň ji i rozdělil na dva nepřátelské tábory - čtěte ZDE!

Válka, která s v pražské zoo rozpoutala v minulých dnech, Fejka zaskočila. Někteří zaměstnanci totiž s kritikou vyšli až pár dnů před jeho odchodem. „Po dvanácti letech je to velká rána pod pás, netušil jsem, že jsem tak neoblíbený,“ svěřil se Blesk.cz Petr Fejk s tím, že ho to mrzí. „Je to škoda. Mohl jsem si ten odchod pořádně užít, místo toho musím číst články o tom, jak jsem špatně vedl zoo,“ dodal odcházející ředitel.

Fejk odchází a není sám!

Podle zaměstnanců zahrady se ale Fejk rozhodl pomstít! „Jen co si pan ředitel přečetl článek, který vyšel, mi oznámili, abych do hodiny předala kancelář a už nechodila,“ řekla veterinářka Pavlína Hájková s tím, že se chce ředitel pomstít lidem, s nimiž dlouhodobě nevycházel.

"Paní Hájková je mladá veterinářka. Já si jí vážím jako lékařky, ale má komplikovanou povahu. Za každou cenu se vždy snaží prosadit svůj názor a to není pro týmovou práci, kterou jsem já vždy prosazoval, dobré," řekl o odchodu veterinářky pro Blesk.cz sám Fejk.

Své posty musí vyklidit také ošetřovatel slonů Zbyněk Šíša, ornitolog Petr Pithart. „Bohužel jsem nikdy nemohl vyhovět všem, to prostě nešlo. No uvidíme, jak se s tím nový ředitel vypořádá. Za 12 let, co jsem v zahradě působil, jsme se nedopustili žádné zásadní chyby. Naopak jsem se vždy snažil prosazovat etické zacházení se zvířaty, současnou kritiku odmítám," dodal Fejk.

lo2f ( 30. října 2009 22:28 )

Je to zábavný park pro lidi a děti. Ta zvířata tam jsou jenom protože lidi jsou na ně zvědaví. Jinak nemají žádný nárok aby o ně člověk pečoval.

zamlzena ( 30. října 2009 18:58 )

i když ZOO se trochu více změnila na dětský zábavný park, což nepřispívá klidu zvířat, asi by bylo dobré více přispívat, aby toho být nemuselo......

ruisendaal ( 30. října 2009 17:46 )

Ano, 12 let a dobře, což právě dokazuje těch 12 let a to on odchází na vlastní žádost, tak že, ho nikdo navyhazuje pro neschopnost, nebo pro neznalost práce v ZOO. A co ty, z kterého výběhu jsi ho sledoval, že máš takové vědomosti o panu řediteli? gogo, nejedná se o národ!

akrapaz ( 30. října 2009 17:25 )

Navíc jeho ústní projev dokazuje, že to bude asi nějakej primitiv. Pouze písemná výpověď je platná - a něco takovýho dělalo 12 let ředitele zvířetníku?

prezdivka1800 ( 30. října 2009 17:07 )

No presne! Me je nejakej reditel ZOO uplne ukradenej!

Zobrazit celou diskusi