Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Herecké umění "Démona" Kindla: Koho vám připomíná?

Autor: rvs, bel - 
20. října 2009
18:48

Ostříhaný, učesaný a s vykartáčovaným plnovousem. Tak přišel bývalý děkan plzeňské právnické fakulty Milan Kindl na tiskovou konferenci vysvětlovat údajné "kšeftování" s právnickými tituly.

Docent Kindl podstatně změnil svůj sešlý vzhled a zřejmě se rozhodl udělat dojem seriózního akademika, jemuž jsou nespravedlivě podsouvány nepravosti. Jindy mastné a urousané vlasy měl umyté a sčesané dozadu. Husté vousy, za které by se nestyděl ani Karel Marx, tentokrát předvedl elegantně zastřižené.


Galerie hereckých gest Milana Kindla


Místo vysvětlení záhadných 'rychlostudií' a ztracených prací studentů se však přítomní novináři dočkali skoro hodinové ukázky Kindlovy bravurní výřečnosti. Tu pan docent doprovázel rozmáchlými gesty, hodnými řečníka formátu Fidela Castra. To vše v chabé režii najatého mladého moderátora, jehož skutečný úkol byl očividně jediný - tiskovou konferenci včas ukončit.

418403:gallery:true:true

Milan Kindl se rozvláčně rozpovídal během popírání luxusního výletu na Ukrajinu, který údajně dostalo vedení fakulty za udělení právnického titulu exkonzulovi na Ukrajině Ladislavu Hradilovi. "Bohužel nemůžu říct, že jsem nikdy na Ukrajině nebyl. Byl jsem tam v roce 1974 s vlakem Družba," uvedl. Na závěr 'ukrajinského projevu' Kindl dokonce neváhal přítomným novinářům dramaticky ukázat razítka ve svém cestovním pasu.


Dokonce i pas docenta Kindla byl součástí představení... Dokonce i pas docenta Kindla byl součástí představení... | Martin Mithofer

Dokonce i pas docenta Kindla byl součástí představení...


O ztracené rigorózní práci Stanislava Grosse Milan Kindl neváhal tvrdit, že někde na fakultě určitě je: "Do roku 2005 byla práce v šupleti v sekretariátu děkana. Pak jsme se stěhovali a jestli někde zapadla za skříň, nevím. Podle mě tam ale v tom šupleti stále je."

Docent Kindl dokonce nepromarnil příležitost a plzeňským právům udělal navrch i reklamu! "Fakulta byla dobrá! Byl tam osobní přístup. Snažili jsme se o fakultu s lidskou tváří, která se studenty komunikovala," řekl Milan Kindl, který zdůraznil, že každý rok do Plzně přestupovalo několik desítek studentů z práv na Karlově univerzitě v Praze.

Nějaké nepravosti? Ale kdepak! Nevím, co se mohlo ztratit během posledních tří týdnů, kdy už na fakultě nejsem. Ale za sto procent kolegů i těch, kteří jsou proti mně, jsem ochoten dát ruku do ohně," prohlásil docent Kindl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

drobek ( 22. října 2009 12:30 )

gogo ( 22. října 2009 07:17 )

Je to asi tím, že lidé jsou již stále tupější a tupější. Jsou dlouhodobě masírováni systematicky takovými zhovadilostmi v TV, že se již odnaučili zcela samostatně myslet. I pomocné smíchy jsou jim do stupidních pořadů vmontovávány, aby věděli kdy se mají zasmát. Nebo aby se již nemuseli ani smát. Televize se zařehtá místo nich... Myšlení a poznávání bolí. Nemyslet je mnohem příjemnější. Jen si „vychutnat svoji žízeň a následovat svůj instinkt“. Nemyslíte ?

smeagol ( 22. října 2009 04:42 )

spina se obcas vyvali vsude po svete, ale kdyz se vyvali, jde dotycny od valu a s takovou ostudou, ze by pes od nej kurku nevzal. V CR je stud zbytecny prepych, to jeste tak si nejaky dedecek pristizeny pri kradezi rohliku hodi z ostudy masli. Tam ale asi hranice konci, nasi borci jsou splachovaci. Jak je ale mozne, ze jim to prochazi? Ze lide dovoli aby tam vladla a urcovala pravidla takova smecka?

babca ( 21. října 2009 19:20 )

Pan Kindl je mistr jednoduchosti a tim nazorne predstavuje, jak je nase justice prekombinovana. Samozrejme, ze mu nic neprisijou, protoze policie, coby nase ochrana, musi postupovat presne podle stupidnich zakonu a tak vsichni uz predem vime, jaky to vezme konec, ale dobre nam tak, kdyz si to nechame libit!

gogo ( 21. října 2009 17:32 )

kteří jsou v tomto bezprávním státě beztrestní a smějí se nám do očí. Toto je svoboda ? Toto je demokracie ? A to prý pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí ! Povídal jednou jeden mudrc ...

Zobrazit celou diskusi