Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie v noci rozpustila technopárty Moraviatek

V Chráněné krajinné oblasti Beskydy probíhá technoparty
V Chráněné krajinné oblasti Beskydy probíhá technoparty  (Autor: Marie Machková)
Autor: ČTK, šim - 
31. července 2009
07:42

Technoparty Moraviatek 2009 se zatím nekoná. Na soukromý pozemek mezi Moravskou Novou Vsí na Břeclavsku a Mikulčicemi na Hodonínsku v noci přijelo asi 200 technařů. Policie jim však nařídila odjet. Louka je totiž v přírodní rezervaci.

Policie uzavřela příjezdovou cestu a dohodla se s těmi, kdo na místo dorazili, aby ještě v noci odjeli. Důvodem bylo to, že lokalita je přírodní rezervací, řekla jihomoravská policejní mluvčí Soňa Svobodová.

Podle Svobodové zůstávalo v pátek ráno na místě asi 20 technařů. Neodjeli, protože jejich řidiči pili alkohol a nemohli řídit. Dalších několik aut se zvukovou aparaturou parkovalo u kempu Merkur v Pasohlávkách na Brněnsku. Pravděpodobně čekají na pokyny kolegů, kam se mají přesunout, uvedla Svobodová.

Starostka Moravské Nové Vsi Jana Krutálková řekla, že část technařů se v noci přesunula ze sousedních Mikulčic, kam se vydali původně, na okraj moravskoveského katastru. Přejezdy pokračovaly i ráno. "Přesunují se tam auta. Zatím děláme monitoring a čekáme," řekla v 07:30. Potvrdila, že se technoparty ve vyhlédnuté lokalitě konat nemůže, protože je součástí biosférické rezervace Dolní Morava a patří mezi evropsky významné lokality Natura 2000, v nichž je kvůli ochraně přírody jakákoli činnost značně omezena. "Myslím si, že ani jinde v katastru obce vhodný prostor nemáme," dodala.

"Dnes opatření po celý den trvá. Celá situace bude pod dohledem vrtulníku, velitel bude přímo tam," uvedla mluvčí. Police podle ní hlídá celý kraj, do akce nasadila 45 policistů. V pohotovosti je především hodonínský a břeclavský okres, součástí týmů je i speciální pořádková jednotka krajského policejního ředitelství a cizinecká policie. Na místech se budou objevovat i kriminalisté v civilu.

michaaalll ( 31. července 2009 18:29 )

ty blbecku, vubec nevis co Sharp znamena, tak jim nedelej ostudu. Akorat ukazujes, jak máš dutou hlavu. Nevim, proč Te nejaky techno zajima. Starej se o svy koleno na hlave a dej pokoj. VZHURU NA CZECHTEK

sharp ( 31. července 2009 16:03 )

Technaři jsou stejná verbež jako cikáni, nemají si co vyčítat. Obě skupiny mohou být pro okolí rušivé, ba i nebezpečné. nenechte se mýlit, že technaři jdou naa koncert pod širákem. Samotná hudba je jen malým zlomkem celé akce. Zakázat tento styl akcí !

zirafa ( 31. července 2009 16:01 )

SOUHLAS!! Všichni, v čele s Kocábem, jsou z těch Romale pos.ra.ní!!

zirafa ( 31. července 2009 15:58 )

víte, koho budu na podzim volit?!

gevi ( 31. července 2009 12:53 )

naše policie dokáže také zasáhnout a nejen monitorovat. Jenže, aby se odpovědným orgánům mohlo věřit, musela by policie zasáhnout všude, kde je to potřeba. Má k nám přijet dalších až tisíc rumunských a evropských"turistů". To se skutečně proti tomu nedá nic dělat než monitorovat. Běžte do háje s tou nerozhodností.

Zobrazit celou diskusi