Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Zařídili nový dům... Vše odnesla voda!

Autor: Pavel Čempěl - 
27. června 2009
05:00

Venkovská idyla se změnila v peklo. Martin Janík (32) se teprve před dvěma měsíci přestěhoval z města do koupeného domku v novojičínské části Žilina. Stačilo pár minut a bylo po selance. Přišel o vše a při záchraně života se zranil.

"Abychom měli vytoužený dům, zadlužili jsme se hypotékami a poslední korunu jsme vrazili do rekonstrukce. Řemeslníci odešli teprve minulý týden," svěřil se počítačový technik Martin. Noc na čtvrtek mu ale nový život na venkově od základů změnila.

Do zatopeného domu, ve kterém zůstala přítelkyně, se už dveřmi nedostal, a tak rozbil okno. Vážně se při tom pořezal, ale dovnitř to stejně nešlo. S krvácející rukou proto vyšplhal na střechu a rozebral tašky, aby se dostal na půdu.

"Už tam čekala vyděšená přítelkyně. Nevěřícně jsme sledovali, jako kolem nás plují ve vodě auta," dodal Janík. Je sice zraněný a nemůže pomáhat s odklízením trosek, ale je vděčný, že ničivé peklo přežil.

manolla1 ( 27. června 2009 13:57 )

Říká se, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech ! Je hrozné poznat na vlastní kůží, co může přírodní živel napáchat za veliké materiál. škody ( ztráty na životech, atd. ) ! Vše časem ale přebolí ( z mysli sice nevymizí ), a život půjde dál... tak už to zkrátka chodí. Bohužel !!

Zobrazit celou diskusi