Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Povodně: Ztracený snubní prsten vylovili z bahna!

Autor: Marie Machková - 
19. července 2009
05:13

Povodňové trápení alespoň dvěma lidem zmírnila nečekaná radost. Romanovi (29) a Vlaďce (25) Janečkovým z Jeseníku nad Odrou se v nánosech bahna podařilo najít snubní prsten, který před pár dny vzala voda.

Měli svatbu teprve nedávno a považují to za šťastné znamení. „Už jsme se smířili s tím, že nám zůstalo jen pár kousků nádobí. Ten ztracený snubák mě moc mrzel. Je posvěcený. Měli jsme svatbu v kostele,“ svěřil se Blesku Roman.



Osudný večer odložil zlatý kroužek na noční stolek. Když se přihnala povodňová vlna, byli s těhotnou Vlaďkou rádi, že stačili utéct na střechu. „Prstýnek jsme hledali dlouho. Protřepávali jsme mokré peřiny, matrace,“ přidala se Vlaďka.

Nakonec ho našli v nánosu bahna, které se navalilo do domu. „Považuju to za malý zázrak. Žádné jiné šperky jsme už neobjevili. Nemáme jedinou svatební fotografii,“ pokračovala Vlaďka. „Třeba je to znamení, že náš vztah vydrží celý život,“ věří Roman.

Dům Janečkových je stále neobyvatelný. Povodeň jim vzala dva strýce. Utonuli, když zachraňovali Romanovu babičku. „Moc nám pomohla solidarita lidí. Přečetli si o nás v Blesku a nosili nám ručníky, oblečení a dokonce i kočárek. Všem děkujeme,“ dodal Roman.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi