Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilý řidič: Tyhle děti mohl zabít...

Patrik Bischel a Petr Rozsypal
Patrik Bischel a Petr Rozsypal  (Autor: autorka)
Autor: Slávka Červená - 
29. dubna 2009
05:00

Řidič autobusu ČSAD, který v pondělí ráno sedl za volant tak opilý, že později nadýchal neuvěřitelné 4 promile, není žádný nezkušený mladíček. Je mu 50 roků a měl by znát už svou odpovědnost. V pondělí na ni ale zapomněl. Nyní se bude zodpovídat za ohrožení pod vlivem návykové látky a může také skončit na rok ve vězení.

Řidič ve 4.40 hodin nastoupil na linku ve Velkém Ořechově na Zlínsku a jel do Otrokovic. Tam si okolo šesté koupil půl litru rumu, který téměř vypil. Z Otrokovic jel zpět do Velkého Ořechova, ale nabral už půlhodinové zpoždění. Odtud směřoval na Uherské Hradiště a v obcích nastupovali školáci.

Od půl osmé do půl desáté měl v Hradišti volno. V půl desáté nastoupilo v Uherském Hradišti asi šest pasažérů. Dvě desítky školáků z Bílovic ještě čekaly venku. Vracely se z dějepisné exkurze. Řidič byl ale v tu chvílí už »na šrot«.

„Je to šílená představa, že bychom s ním vyjeli. Nechci domyslet, co se mohlo stát. Jeden cestující ale okamžitě zavolal policii,“ řekla Blesku učitelka Miroslava Lepková (48), která školáky doprovázela. Měřicí přístroj se při dechové zkoušce zastavil na čtyřech promile. V 19 hodin nadýchal řidič ještě dvě promile!

S výpovědí museli policisté čekat až do včerejšího rána. „Přiznal požití alkoholu, ale neuvedl kolik. Nepamatuje si to. Takového rekordmana za volantem autobusu nepamatujeme,“ řekla mluvčí policie Jitka Zámečníková.

Řidič autobusu z Uherskohradišťska se včera nechtěl k těžkému úletu vůbec vyjadřovat Řidič autobusu z Uherskohradišťska se včera nechtěl k těžkému úletu vůbec vyjadřovat | autorka

„Nic vám neřeknu,“ reagoval řidič včera okolo deváté ráno, když odcházel z policejní služebny. Co se stalo, že dostal takový zkrat? Vypověděl, že se pohádal s přítelkyní. Neshody mezi dvojicí potvrdili i někteří jeho spolupracovníci.

„To je lež! Žijeme spokojeně,“ reagovala ostrým protiútokem přítelkyně, která na něho čekala. „Takový řidič u nás nemá co dělat. Propustíme ho,“ řekl včera ředitel ČSAD BUS Radislav Kusák.


ŠKOLÁCI: TO BYLA JÍZDA!

Podle školáků, kteří čekali na autobus po 7. hodině, byl už v té době řidič řádně opilý. „Do Nedachlebic přijel s půlhodinovým zpožděním. Byl úplně mimo. Nemohl ani vydat jízdenku a ještě je dával za nesmyslné ceny. Místo za 10 Kč jsem jel do Hradiště za 2,70 Kč. Některé děti pustil zadarmo,“ řekl Patrik Bischel (12). „Byla to fakt divoká jízda. Dvakrát narazil do patníku, v Kněžpoli málem nabral trafi ku, kruháč v Uherském Hradišti projel téměř rovně,“ svěřil Blesku Petr Rozsypal (13).

sfinga ( 30. dubna 2009 17:16 )

Zajímalo by mě, jak to, že tento řidič měl vůbec možnost v půl desáté nabírat lidi do autobusu, když jsem na něj osobně ČSAD upozorňovala v půl osmé esemeskou, aby ho hned po příjezdu do Uh. Hradiště zkontrolovali, neboť jeví známky opilosti. Co tedy ČSAD 2 hodiny dělali, že ho nezkontrolovali hned po příjezdu na nádraží?!

Zobrazit celou diskusi