Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Američani chtějí o Kulínském točit film

O Národním divadle si zatím může nechat sbormistr a dirigent zdát
O Národním divadle si zatím může nechat sbormistr a dirigent zdát  (Autor: Petr Merta)
Autor: ČTK - 
10. dubna 2009
13:43

Bývalý sbormistr pěveckého souboru Bambini di Praga Bohumil Kulínský prý ještě před nástupem do vězení prodal svůj životní příběh americkým filmařům.

Uvedl to v rozhovoru pro páteční vydání časopisu Týden. Kulínský v pondělí nastoupil do pankrácké věznice, kde si odpyká trest za pohlavní zneužívání nezletilých sboristek. Soud ho poslal do vězení na 5,5 roku.

"Ano, už jsem podepsal smlouvu s Američany. Scénář jsem ještě neviděl, prý ho právě teď píšou," řekl bývalý sbormistr. Kdo obsadí hlavní roli nově vznikajícího filmu zatím není jasné.

"Nejraději bych si to zahrál sám. To by se mi strašně líbilo. Dal jsem si aspoň podmínku, že se na filmu budu moci podílet alespoň jako pomocník kameramana," dodal Kulínský.

Na to, že by mu film mohl pomoci zvednout popularitu a lidé jej "vezmou na milost", Kulínský prý nemyslí. "Myslím, že populární jsem už dost. Dokonce se o mně vyprávějí vtipy," řekl Týdnu bývalý sbormistr.

Sbormistr se podle soudu provinil tím, že na zájezdech a soustředěních sboru osahával své mladé svěřenkyně na intimních partiích, přičemž s šesti z nich také souložil. Osmi z jeho 19 obětí nebylo v době zneužití 15 let. Kulínský svou vinu vždy popíral.

Krajský soud v Hradci Králové sbormistrovi původně uložil tříletou podmínku, pražský vrchní soud to však letos v lednu označil za "závažné pochybení", trest zpřísnil a Kulínského poslal do věznice s dozorem. Odsouzený také nesmí deset let pracovat s mládeží.

Elitní pěvecký sbor Bambini di Praga založili v roce 1973 Kulínského rodiče Blanka a Bohumil. Těleso navázalo na poválečná Kulínčata - Dětský pěvecký sbor Československého rozhlasu. Kulínský junior, který vystudoval dirigování na brněnské JAMU, se ujal hlavního oddělení souboru už ve svých 18 letech.

evolucius ( 10. dubna 2009 14:57 )

tak to by mohlo být zajímavé...viděl bych to jako pornofilm,prokládaný dětským zpěvem...l0l;)

gogo ( 10. dubna 2009 14:53 )

Čtyřicet zneužití mladistvých aby si americký již degenerovaný divák přišel na své ?

Zobrazit celou diskusi