Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

´Přechod smrti´: Denně ho hlídá 12 strážníků

Autor: oce - 
6. dubna 2009
16:54

12 strážníků střídajících se ve třech směnách, dva mobilní a jeden stálý radar na měření rychlosti, monitorovací kamera a dvě figuríny policistů. To je arsenál, který od pondělí chrání chodce na ´přechodu smrti´ u ústecké nemocnice.

Přechod se nachází na čtyřproudé silnicI v ulici Sociální péče u ústecké nemocnice. Místní jej nenazvou jinak, než přechod smrti.

Frekventovanou vozovku kříží pětice přechodů pro chodce. Na přechodu smrti se každý rok stane několik vážných dopravních nehod, výjimkou nejsou ani smrtelná zranění chodců. Ústecký magistrát s městskou policií přišel nyní s opatřeními, která má chodce ochránit.

"Strážníci budou přechod hlídat každý den od půl sedmé ráno do pěti odpoledne. Další budou každý den měřit rychlost, u ostrůvků nainstalujeme figuríny policistů a umístíme zde mobilní kameru, která bude přechod snímat 24 hodin denně," vypočítává opatření tisková mluvčí ústecké městské policie Jitka Koutná.

Jenže podle lidí se měl "přechod smrti" řešit daleko dříve. "Nebudu raději ani počítat, kolikrát jsme se sešel s vedením státní policie. Strážníci jsou zapotřebí v ulicích, ne na silnicích. Nečinnost státu a opakované nehody na tomto místě nás však nutí udělat výjimku," uvedl ústecký primátor Jan Kubata. Podle něj by problém přechodu vyřešily semafory. S těmi ale nesouhlasí dopravní policie a kritiku města odmítá.

Přechod smrti začala od včerejšího rána hlídat celá armáda městských strážníků. V té době ale, jen pár metrů od "přechodu smrti", auto srazilo při přecházení vozovky chodkyni. Žena naštěstí neutrpěla vážnější zranění.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi