Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Dělnická strana jede 'srovnat' Litvínov

Dělnická strana
Dělnická strana  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: ČTK - 
15. března 2009
07:32

Představitelé a příznivci krajně pravicové Dělnické strany (DS) chtějí v neděli odpoledne znovu zasáhnout do situace na problémovém litvínovském sídlišti Janov, kde žije mnoho nepřizpůsobivých obyvatel.

Na shromáždění v Zámeckém parku představí i svého stínového starostu, čímž dají najevo nesouhlas s postupem vedení města při řešení situace v Janově.

Severočeští policisté jsou na akci připraveni. Při jedné z loňských akcí DS v Litvínově se extremisté s policií tvrdě střetli. "Policie má v záloze všechny prostředky, aby mohla zajistit veřejný pořádek, řekla ČTK policejní mluvčí Ivana Baláková.

Takzvaným vzdorostarostou jmenovala DS koncem února třiatřicetiletého Vladana Reňáka, středoškolského učitele jazyků z Mostu. Do příštích komunálních voleb bude podle místopředsedy DS Petra Kotába v opozici vůči současnému vedení města. Podle litvínovského starosty Milana Šťovíčka (ODS) parazituje Dělnická strana na problémech, které radnice již delší dobu řeší.

Dělnická strana naposledy vyslala do Janova hlídky svých takzvaných ochranných sborů 24. ledna. Hlídkám zabránili Romové v průchodu Janovem už loni v říjnu. Jako odvetu svolala DS na 17. listopad pochod, který skončil bitvou s policií na hranicích Janova a zraněnými na obou stranách.

Do sídliště, kde žije na 6000 obyvatel, byli sestěhováni sociálně slabí obyvatelé z různých koutů země. Žije tam mnoho nezaměstnaných, kteří nemají zájem o vzdělání a mají problémy s dluhy. Na sídlišti trpí i starousedlíci, jejichž byty jsou neprodejné.

ravelli ( 17. března 2009 08:00 )

Fandim jim ,copak nevidite jakym zpusobem cikansti paraziti otravuji nas narod ??? copak nikdo nevidi jak sem mongolove prinaseji tuberkulozu a jine nemoci ?? preji politikum aby jejich deti dostali poradne od party cikanu pres hubu ,nebo aby nekdo z jejich rodiny dostal od nejakeho mongola tuberu ,stat nechrani sve obcany !!!!! nejsem rasista jsem jen hodne nasr..................

jaro26 ( 15. března 2009 21:08 )

presne pred 20-lety me komunisti vyhostily s ceskoslovenska.uz tenkrat byl velky problem s romy,vym ze vsichni nejsou stejni,ale to co se tu deje je chyba ceske vlady, tak se samy podivejte do ceho strkaji penize- jen do nesmyslu.... kolik lidi dneska dela jenom na to aby zaplatilo najem a nic jim nezbyde a nebo duchodci to je katastrofa ty celej zivot drely a ted nemaj pomalu ani na jidlo natoz aby si koupily leky tak tak daleko to ta ceska vlada dotahla je my vas lito a to vsech

torro ( 15. března 2009 19:28 )

jdeme na to o.k.

magera ( 15. března 2009 17:57 )

mas pravdu .... ze ty zatachi kolik to stoji a ze ta strana D S se len chce zviditelnit a by se dostala do vlady kolik penz to stoji at ty penize daji na deti postizene udelali by dobry skutek aco myslite co su zac ty lidi co delaji D S vsak to su len sradky nic pro cz neudelali a oni chcu v cz delat poradky lide zamyslete se nad co je D S frank canada

miles ( 15. března 2009 15:24 )

DĚKUJEME A BUDEME VÁS VOLIT. PRYČ SE ZELENÝMI A PRYČ S LIDOVCI. DĚLNICKÁ STRANA DOPŘEDU.

Zobrazit celou diskusi