Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyhazov platí! Nezabránila výměně mimin

Zdeňka Mládková
Zdeňka Mládková  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
10. března 2009
15:19

Výpověď, kterou dostala bývalá zdravotní sestra Zdena Mládková (59) od nemocnice v Třebíči kvůli záměně novorozenců, platí. Rozhodl o tom v úterý soud v Třebiči.

Nemocnici se podařilo dokázat, že sestra v prosinci 2006 porušila pracovní předpisy a nezabránila záměně Nikoly Brožové a Veroniky Čermákové.

Zdena Mládková si včera verdikt soudu nepřišla vyslechnout a na svoji advokátku čekala po celou dobu venku na ulici. Přestože její bývalá nadřízená, vrchní sestra nemocnice Eliška Klimešová, jí dává za vinu, že tehdy manipulovala s novorozencem rodičky Trojanové a tím způsobila záměnu dětí, Mládková pochybení odmítá. Odkazuje se na přiznání své kolegyně Aleny Bláhové. Ta policistům dokonce přiznala přepis údajů zdravotních karet zmíněných dětí.

„Pokud by si žalující strana opravdu řádně plnila své povinnosti, tak by musela tuto neuvěřitelnou záměnu dětí zjistit,“ řekl včera naprosto nekompromisně předseda senátu soudu v Třebíči Jan Tesař. Současně poukázal na rodičkami později reklamovanou rozdílnou váhu novorozenců. „Na hlavičce jednoho z dětí byl i viditelný hematom. Navíc sestra měla obnovit barvou označení dětí na jejich stehýnkách,“ zdůraznil předseda senátu ve svém zdůvodnění zamítnutí její žaloby.

„My jsem si za platností výpovědi paní Mládkové celou dobu plně stáli,“ uvedl na závěr ředitel nemocnice Petr Mayer. Zdena Mládková se svou advokátkou se po verdiktu soudu uchýlily do nedaleké restaurace, kde se radily, zda podat odvolání. Poté postranním vchodem před novináři utekly.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi