Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Lunetic: Peněz máme dost! Vracíme se kvůli hudbě!

Autor: INT, gam - 
12. ledna 2010
12:21

Po deseti letech se kdysi slavná chlapecká skupina Lunetic opět vrací na scénu. Co bylo příčinou bouřlivého rozpadu? Jaké jsou jejich plány do budoucna? Podaří se jim navázat na předešlou úspěšnou kariéru?

Skupina Lunetic se dala dohromady už v roce 2008, když oslavovali 10.výročí svého největšího hitu Máma. Odehráli dva koncerty se živou kapelou a měli velký ohlas od lidí, proto koncertují doteď.

Co stálo za rozchodem úspěšné kapely? Na zániku kapely měl největší podíl Martin Kocián (30). "Zjednodušeně se dá říct, že jsem byl zlý. Jeden den jsem si prostě řekl: Končím! Vůbec jsem si neuvědomil, že to už děláme dlouho, co se děje a co tím způsobím," řekl pro server pluska.sk Martin.

Také se přiznal, že v mládí bral drogy. "Ano, já jediný jsem se přiznal (smích). Byl jsem prostě mladý člověk, který se rychle dostal k penězům a ke slávě. S drogami jsem koketoval dva roky. Vyplňoval jsem si s nimi volný čas. Hodně mých kamarádů zemřelo na předávkování heroinem anebo jsou ve vězení. Nikdy jsem však nebyl závislý člověk, který by o všechno přišel a v obchodním domě by třeba kradl. Vždy jsem si peníze vydělal vystupováním," svěřil se Martin.

Nejlepším zážitkem, který skupina Lunetic zažila, se pro ně stal koncert v Ostravě. "Nejlepší byl koncert v ČEZ Aréně. Když tam bylo už okolo 3 tisíc lidí, tak někdo ohlásil, že je v hale bomba. Bylo to šílené. Přilétly helikoptéry a vojáci. Nás evakuovali ze šatny s výkřikem „hlavy dolů“. Úplný blázinec! Po pár minutách nás vrátili zpět. Na koncert potom přišlo až 11tisíc lidí. To už nezažijeme," popisují situaci kluci z Luneticu.

Také se svěřili, že jim předešlá sláva ani nechybí, museli totiž zvládnout až dvě stě koncertů za rok. "Dnes je to jiné, je to o pohodě. Děláme to kvůli hudbě, ne pro peníze, jako dřív," dodali Lunetic.

Na koncertech hrají především své staré hity, nové skladby postupně vznikají a občas se na koncertu i objeví. Také se chystají vydat nové album.

Kromě vystupování si členové vydělávají i jinou cestou. Aleš dělá moderátora v rádiu. Martin si v Praze otevřel svůj vlastní bar a Vašek vydal solové album.

katerinae ( 28. října 2011 17:03 )

Jejich drogové excesy ,ty je snad znáš osobě či co.Bulvár kdyby tyhle noviny nebyly tak ani nevíš že exostujou, neni to o nich,ale o novinářích který neví kam strkat nos.

katerinae ( 28. října 2011 17:01 )

Bulvár a zase jenom bulvár, lidi jsou dnes až tak moc založený na Bulváru,že už nevěří pomalu ani sobě. Nechápu co novináře žere na tom někomu kur*it život lhaním. Byla jsem jako malá jejich fanynka, a budu i ted, protože ať slyším jejich starší písničku, nebo novou ,prořád vidím Ty mladý kluky.

janulinkajulinka ( 13. ledna 2010 12:25 )

mam je mooocinky moooc rada

asine ( 13. ledna 2010 07:40 )

...ta za nic nemůže, tak proč se vracejí?

Uživatel_5687399 ( 12. ledna 2010 22:11 )

ta jejich máma jsem chtěla napsat,omlouvám se..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa