Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Oběti šíleného norského vraha: Tyhle nemilosrdně postřílel

Autor: bali, Čas.sk - 
30. července 2011
16:51

Po masakru na ostrově Utoya přišlo o život 77 bezbranných lidí. Policie zveřejnila jejich jména a doufá, že už žádná nepřibudou. Běloruský opoziční politik tvrdí, že vrah Breivik prošel polovojenským výcvikem v jejich zemi.

„Breivik navštívil Bělorusko několikrát. Letos na jaře, v rámci příprav na svůj dvojí útok, navštívil Minsk, kde absolvoval výcvik v tajném polovojenském polním táboře,“ řekl Rešetnikov serveru Gazeta. ru s odvoláním na zdroje z běloruských bezpečnostních orgánů.

Údajně šlo o výcvik zaměřený na provádění sabotážních a teroristických operací. Ke vstupu do země prý Breivik použil falešný pas. „Jeho krycí jméno v běloruské KGB bylo Viking. Proslýchalo se, že měl v Bělorusku i přítelkyni,“ dodal politik.

Podle oficiálních údajů pobýval norský maniak v zemi, kde vládne diktátor Lukašenko, jen mezi 4. a 11. březnem 2005. Anders Behring Breivik se přiznal k pumovému útoku v Oslu i ke střelbě na blízkém ostrově Utøya. Celkem jeho vinou zemřelo 76 lidí.

Extremista Breivik měl na seznamu svých terčů dokonce i královský palác a sídlo vládní Norské dělnické strany - první jako symbol, druhé kvůli politice. Naštěstí se mu plán nepodařilo dotáhnout do konce.

Henrik Rasmussen († 18)

Ida Beathe Rogne († 17)

Karar Mustafa Qasim († 19)

Kevin Daae Berland († 15)

Maria Maagerø Johannesen († 17)

Porntip Ardam († 21)

Ronja Søttar Johansen († 17)

Rune Havdal († 43)

Ruth Benedicte Vatndal Nilsen (†15) Thomas Margido Antonsen († 16)
Åsta Sofie Helland Dahl († 16) Victoria Stenberg († 17)
Tina Sukuvara († 18)

crakazasecrak ( 31. července 2011 07:15 )

on nic vysvětlovat nebude ,je to šílený psychopat !!zaslouží TREST SMRTI!

Shelby16 ( 30. července 2011 21:43 )

Jsem zvědavá, jak svůj otřesný a nepochopitelný čin bude vysvětlovat v připravovaném megaprocesu zničeným a nešťastným pozůstalým rodinám !!! Psali, že podle předběžného vyjádření norské justice se bude z každé vraždy zodpovídat zvlášť. Nová informace je taková, že není pravda, že by mu hrozilo pouhých a směšných 21 let, ale minimálně 30 let, protože by se to mělo posuzovat za zločin proto lidskosti, přesto i 30 let je výsměch pozůstalým za tolik zmařených lidských životů, navíc mladých ! Ukazuje se propagátoři evropského humanismu (jako např. viz. exprezident V. Havel) vůbec nedomysleli důsledky svých hloupých slov, kdy se má brát ohled na masové bestiální vrahy ! A co ty desítky a stovky pozůstalých !! Zločince chránit a nároky pozůstalých po nějaké satisfakci nebrat v úvahu ?! To je přece šílené a absurdní ! Justice evropských zemí by měli projít zásadní změnou, aby se víc posílily práva poškozených na spravedlnost a né aby vrazi a zločinci byli ve vězení jak v bavlnce, jak téměř na hotelu (viz. ty fotky z toho luxusního norského vězení !!) Za to co Breivik udělal by měl být jasný trest smrti (viz. USA, tam už by byl čekatelem na elektrické křeslo nebo smrtí injekci ! ) Minimálně se už nikdy nesmí dostat ven mezi lidi, protože tehle člověk je schopen svůj čin klidně zopakovat. To doufám riskovat nebudou !

jahodove_ticho ( 30. července 2011 18:40 )

je tam docela dost pěknejch holek. já myslim že takovej lis na varlata by Breivika vyléčil z blbosti

siroky11 ( 30. července 2011 17:55 )

Jaké zlo může způsobit jedna hnusná nestvůra!!!Měl by pomalinku chcípat jako nenažraná hyena!!! Kdybych měl tu moc - vyhlásil bych sbírku, jejíž výtěžek by dostal spoluvězeň, který ho propíchne a nechá vykrvácet! Taková sv.ině nemá právo na život !

alenkaa ( 30. července 2011 17:26 )

Strašný strašný strašný. Nepochopitelný. Šílený. To přece není ani možné, aby tohle někdo dokázal udělat. Šílená obrovská tragédie.

Zobrazit celou diskusi