Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tati, moc mi chybíš, líbám tě, napsala zdrcená dcera Navalného. Útěchu jí poskytuje maminka

Aktualizováno -
23. února 2024
08:41
Autor: amb, Mii - 
22. února 2024
12:40

Od smrti největšího Putinova odpůrce Alexeje Navalného uplynul necelý týden. Jeho rodina stále marně žádá o vydání těla, aby manžela, syna a tatínka mohla důstojně pohřbít. V těchto těžkých časech sdílela Julija Navalná dojemný vzkaz dceři. „Dostaneme se z toho, zlatíčko,“ napsala mimo jiné na svých sociálních sítích. S dcerou pak vyrazila na setkání s americkým prezidentem Joem Bidenem, který rodině vyjdářil upřímnou soustrast a Navalnou pevně objal. Dcera Darja později sdílela na sociální síti Instagram rodinnou fotografii, k níž napsala smutná slova adresovaná tatínkovi. 

„Moje sladká holčičko, přiletěla jsem za tebou, abych tě objala a podpořila. A ty tu se mnou sedíš a povzbuzuješ zase mě. Jsi tak silná, statečná a odolná. Dostaneme se z toho, zlatíčko. Jsem tak ráda, že jsi tady. Miluju tě,“ napsala dnes na sociální síť X Julija Navalná, manželka Alexeje Navalného. 

Její dcera studuje na Stanfordově univerzitě v Kalifornii. Právě v tomto americkém státě se posléze obě ženy setkaly s americkým prezidentem Joem Bidenem. Šéf Bílého domu během setkání vyjádřil obdiv k Navalného „mimořádné odvaze a jeho odkazu boje proti korupci a za svobodné a demokratické Rusko, v němž právní stát platí stejně pro všechny“, uvedla prezidentská administrativa v prohlášení.

Prezident rovněž potvrdil dřívější oznámení své kanceláře, že Spojené státy v pátek představí nové rozsáhlé sankce proti Rusku. Ty reagují na Navalného smrt a jsou i připomínkou dvouletého výročí vpádu ruských vojsk na Ukrajinu z 24. února 2022. Opatření se budou podle Bílého domu týkat mimo jiné obranného průmyslu či zdrojů ekonomických příjmů pro Rusko.

Tati, chybíš mi!

Vzkaz svému otci poslala i Darja Navalná, jeho dcera. Na sociální síti instagram zveřejnila fotografii, kde ji její otec drží v náručí. „Líbám tě a objímám! Moc mi chybíš,“ napsala pod rodinnou fotografii z lepších časů dívka.

Navalná: Medveděv je pitomec

O smrti Navalného dnes v ruských médiích promluvil bývalý ruský premiér a prezident Dmitrij Medveděv. „Podívejte se na usměvavou, šťastnou tvář vdovy Navalného. Připadá mi, jako by na tuto událost čekala celé ty roky, aby rozvinula svůj politický život,“ prohlásil podle serveru Sota Vision. Medvevěd také řekl, že o Navalném nedokáže říct nic dobrého.

Na obranu Julie Navalné ihned vystoupilo mnoho uživatelů internetu, ona sama ale prohlásila, že je to zbytečné. Na síti X utrousila, že Medveděv je pitomec, kvůli kterému nemá cenu plývat energii. Své sledující vyzvala, aby zopakovali, že jejího manžela zabil Putin, protože na tom podle ní záleží.

Příčina smrti Navalného stále není jasná, nicméně ve vězení čelil velice drsným podmínkám. Nedostával ani dopisy, které mu žena posílala. Navždy odešel 16. února 2024. Navalná přitom ještě nedávno doufala, že tento rok bude o něco lepší...

„Ať je tento rok lepší než ten minulý, ať se vám splní přání, ať jsou překvapení jen příjemná a vaši blízcí neonemocní, nezmizí a ještě lépe, ať jsou tu stále,“ psala Julija k fotce se svými dětmi Darjou a Zacharem s vánočním stromkem v pozadí. 

Video  Analytik Havlíček o smrti Navalného: I pro mě to byl šok.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Uživatel_5650027 ( 25. února 2024 01:02 )

Ano, je to "krásně"🌜 zneužití pána s Alzheimerovou nemocí...

Uživatel_5650027 ( 25. února 2024 00:59 )

Děkuji! Většinou mi lidé nadávají za moje názory. Někdy se bojím, že v naší "demokracii" mi příjdou "pánové" vysvětlovat, že se mýlím jako za starých "dobrých časů"! Za 🦟🦟🦟😉

DanY67 ( 24. února 2024 15:59 )

👍👍👍👍👍👍

DanY67 ( 24. února 2024 15:58 )

Měl sedět tsm kde byl jeho volba se vrstit věděl co ho frajirka čeká !zptoneveril a měl dost zavisima

DanY67 ( 24. února 2024 15:57 )

Záleží chcipsku kdy se ti nelibyvuksz jaký si chlap s bez do války

Zobrazit celou diskusi