Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Rozestup na 20 metrů! Putin sklízí posměch za bizarní ceremoniál s diplomaty a „hygienické důvody“

Autor: ver - 
6. prosince 2023
18:11

Ruský prezident Vladimir Putin se na pondělním diplomatickém ceremoniálu s novým britským velvyslancem v Moskvě a dalšími diplomaty postavil více než 21 metrů od delegace. Později prohlásil, že tak učinil z „hygienických důvodů“, píše Daily Mail

Během ceremoniálu, který v mnohém připomínal časy koronavirové pandemie, Putin přijal diplomatické pověřovací listiny několika nových velvyslanců v Rusku, včetně nového britského velvyslance Nigela Caseyho. Všichni přítomní si od ruského prezidenta museli držet odstup více než jednadvaceti metrů. 

Dle projevu se zdálo, že Putin podal Británii „olivovou ratolest“ a vyzval ke „změně k lepšímu“ ve vztazích mezi Moskvou a Londýnem. To je pozoruhodný obrat vzhledem k tomu, že mnoho ruských politiků v poslední době vyzvalo, aby Rusko namířilo své jaderné zbraně na Londýn. 

Putinovo jednání však hovořilo jiným tónem. Svůj projev pronesl směrem k jednadvaceti velvyslancům z druhé strany prostorného sálu ze vzdálenosti více než 21 metrů. Po skončení projevu byli diplomaté nuceni opustit sál bez toho, aniž by se s nimi ruský prezident osobně pozdravil. 

Telegramový kanál General SVR uvedl, že velvyslance při příjezdu do Moskvy uvítal Putinův dvojník. Jedná se o jeden z několika zdrojů, které tvrdí, že čím dál více paranoidní ruský prezident zaměstnává několik svých dvojníků.

Video  Opuštěný Putin: Egyptský prezident ho nechal dlouze čekat.  - reprofoto Twitter @Gerashchenko_en
Video se připravuje ...

UFO1 ( 8. prosince 2023 07:18 )

Asi ví o covidu víc než ostatní

Lomikel ( 7. prosince 2023 10:24 )

no co jako má být??
Prostě taková jemná ruská diplomacie. To by snad i Lipánek mohl pochopit... 😁

bullshit ( 6. prosince 2023 21:01 )

Navzdory různým zprávám vypadá zatím bohužel docela zdravě 😕

Zobrazit celou diskusi