Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nazí Češi šokovali Poláky: Na plavečáku je poslali převléct do kabinek, aby nepobuřovali děti

Autor: ČTK - 
19. listopadu 2023
08:24

Správa plaveckého bazénu v polském Prudniku požádala návštěvníky z Česka, aby se převlékali v kabinkách, a ne ve společných šatnách. Podle vedení sportovního areálu to má špatný vliv zejména na děti, napsala Nowa Trybuna Opolska na svých internetových stránkách.

V šatnách u bazénu Sójka v Prudniku ležícím za hranicemi s Českem jsou sice oddělené šatny pro muže a ženy, je ale zvykem, že pokud se návštěvníci převlékají ze spodního prádla do plavek, dojdou si do kabinky. To plavci z Česka nedělali a převlékali se hned u skříněk. „Ty stejné šatny využívají děti s rodiči nebo děti přicházející na plavecké kurzy,“ vysvětlila Malgorzata Haleková-Malinowská, ředitelka prudnické sportovní agentury, proč se u bazénu objevila výzva směřující na české návštěvníky.

Podle Nowé Trybuny Opolské mají lidé v Česku liberálnější přístup k nahotě než Poláci. V českých bazénech panuje větší tolerance ohledně převlékání. Jako příklad uvádí bazén v České Vsi u Jeseníku, kde v pánské šatně nejsou oddělená místa pro převlékání. Ta jsou jen v dámské šatně.

Jistý polský návštěvník bazénu v České Vsi se pozastavoval nad situací, kdy otec do sprchy přivedl několikaletou dceru, ačkoliv se tam myli nazí muži. Prý to byla nepříjemná situace.

Donna ( 19. listopadu 2023 15:21 )

Co si budeme namlouvat, Čecháčkové jsou prostě exhibicionisté, a to buhužel všude, vč, muslimských zemí..., prostě dělají ostudu kdekoliv a kdykoliv je to možné

mopsamanda ( 19. listopadu 2023 13:45 )

To že se v pánské šatně převléká muž a v dámské žena je naprosto normální nevím komu to vadí. Holčička v pánské sprše je blbý. Když jsem opakovaně v libereckém bazénu poukazovala na to že chlapci v dámské sprše není úplně dobrý nápad bylo mi řečeno že podle pravidel do 12 let mohou. Takže se tam často mezi námi objevovali pubertální chlapci zirajici na sprchujici se ženy. Ale prý když si to jejich matka přeje tak je vše OK

yarda ( 19. listopadu 2023 13:35 )

Mně se stalo, že jsem se sprchoval v pánských sprchách bez plavek, jak je to obvykle v bazénech předepsáno a (asi) tatínek tam přivedl holčičku v předškolním věku. Tak jsem se otočil, abych nebyl vidět z té nesprávné strany. Asi to nikoho nepobuřovalo.
Ale pokud to tam bylo předepsáno, tak by se to mělo dodržovat. Jak tam řeší umytí před vstupem do bazénu?

Zobrazit celou diskusi