Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Omezení pro dovolenkáře ve Francii: Starosta chce na plážích v Nice zakázat kouření

Autor: ČTK - 
14. listopadu 2023
17:14

Cigaretové nedopalky jsou zásadním zdrojem znečištění pláží v Nice i celého pobřeží, uvedl starosta města na jihu Francie Christian Estrosi. Do příštího léta chce proto na všech městských plážích zakázat kouření, napsal dnes deník Le Figaro.

„Mám dva cíle: chránit zdraví obyvatel a obyvatelek Nice a chránit životní prostředí,“ uvedl starosta. V ulicích pátého největšího francouzského města podle Estrosiho ročně skončí 150 milionů cigaretových nedopalků, které jsou „zásadním zdrojem znečištění“.

V roce 2012 vedení Nice zakázalo kouření na první pláži a zákaz postupně rozšiřuje. Teď platí na pěti z celkem 17 městských pláží. Na projektu spolupracuje Nice s organizací Liga proti rakovině, která nové rozhodnutí vítá a podtrhuje jeho význam pro boj s rakovinou.

Nice klade stále větší důraz na ochranu životního prostředí s blížícím se summitem OSN o oceánech, který bude město na Azurovém pobřeží hostit v létě 2025. Do té doby Estrosi slibuje, že město bude „zcela bez plastů“. V tomto směru už vedení Nice podniklo rozsáhlé změny ve všech školních jídelnách, další v hledáčku jsou velké i malé firmy a restaurace.

Video  6 originálních tipů, jak se zbavit chuti na cigaretu  - Videoredakce ženských webů
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 15. listopadu 2023 20:31 )

A proč ty fotky řeckých pláží?

Zobrazit celou diskusi