Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Velitel Hamásu: Útoky neměly mířit na civilisty, rozkazy se změnily. A tak jsme zabíjeli děti

Autor: ver - 
6. listopadu 2023
18:27

Vojenský velitel Hamásu zkritizoval vůdce teroristické skupiny a tvrdil, že útoky 7. října původně neměly cílit na izraelské civilisty. Vůdce praporu o 400 bojovnících tvrdí, že prvotním plánem bylo zabít izraelské vojáky a některé z nich vzít jako rukojmí. Uvedl, že vůdci Hamásu na poslední chvíli změnili rozkazy, což vedlo k neřízenému honu na civilisty, znásilňování a zabíjení více než 1400 dětí, žen i mužů. Stovky Izraelců byly zajaty jako rukojmí a odvezeny do Pásma Gazy, píše Daily Mail

„Jsem jedním z těch, kdo plánovali útok 7. října, a mohu říct, že jsme nečekali, že se bude vyvíjet tímto způsobem,“ uvedl pro Daily Mail údajný vojenský velitel Hamásu. 

„Vedení mluvilo s našimi mladými a řeklo jim, ať si dělají a vezmou, co chtějí. No a jak vidíte, výsledkem je to, že jsme zabili děti,“ řekl. „Nebylo plánováno, že půjdeme do civilních oblastí a vezmeme 250 rukojmích. Jsou to civilisté. Naším plánem bylo vzít několik vojenských rukojmích a vyměnit je za naše vězně,“ pokračuje.

Velitel vystupující pod krycím jménem Abu Mohammed obvinil vůdce Hamásu Yahyu Sinwara, že se chová jako „pouliční bojovník“. Řekl, že vedení Hamásu, které nařídilo svým teroristům, aby „si dělali, co chtějí“, nežije v Gaze a nečelí izraelské odplatě. „Důvodem, proč mluvíme, je to, že chceme být ve světě slyšet. Moje drahá Gaza je bombardována, a to kvůli našemu vedení,“ uvedl.

Tvrdil, že vojenští velitelé Hamásu v Gaze jsou fakticky odříznuti od politického vedení a nyní se spoléhají na posly jako „ve starověku„. Dále řekl, že k jídlu dostává jen pár datlí a olivového oleje, na rozdíl od šéfa skupiny Ismaila Haniyeha a dalších, kteří žijí v luxusních podmínkách v Kataru a Turecku. „Nevíme, jakým směrem se dále vydat. Nevíme, kterou cestou se vydat,“ řekl s tím, že není jediným z velitelů Hamásu, který zpochybňuje vedení.

Hrůzy sdílené na internetu

Při útocích ze 7. října Hamás vypálil salvu raket z Pásma Gazy a poslal bojovníky přes hranici do Izraele, přičemž zabil 1400 lidí a zajal asi 240 rukojmích. Více než 270 těl, většinou mladých lidí, se našlo na místě hudebního festivalu v pouštním kibucu poté, co útočníci Hamásu použili paraglidisty k překročení hranice a bezhlavě začali střílet do davu.

V nedalekém kibucu v jižním Izraeli teroristé z Hamásu zmasakrovali nejméně 40 nemluvňat a malých dětí, některým z nich sťali hlavy a postříleli jejich rodiny. Asi 70 bojovníků Hamásu vyzbrojených kulomety a granáty zaútočilo na obvykle tichý kibuc Kfar Aza v jižním Izraeli a bez rozdílu zabíjeli muže, ženy i děti.

Počet obětí převyšuje rozsah jakéhokoli předchozího útoku islamistů s výjimkou 11. září. V týdnech po masakru se na internetu objevovala další a další videa, která hrůzné okamžiky dokumentovala vnějšímu světu. Video pořízené teriristy z korby náklaďáku ukazuje ozbrojence jedoucí po silnici pokryté těly mrtvých obětí a auty prošpikovanými kulkami.

Právě tady ozbrojenci spatřili stovky křičících účastníků festivalu, jak běží přes pole poté, co viděli, jak jejich přátele zastřelili teroristé Hamásu.  Dva ozbrojenci bez zaváhání zvedli pušky a začali střílet na prchající dav. Během několika sekund vyskočily ze svých pickupů desítky dalších teroristů a začaly také střílet.

Někteří stříleli z kulometu namontovaného na náklaďák. Jeden střelec skočil na kapotu opuštěného auta, aby do davu střílel přes stromy. Zvuk výstřelů pokračoval dalších 40 sekund, než se bojovníci Hamásu zřejmě rozhodli, že už nejsou žádné další oběti, na které by bylo třeba střílet, a obrátí se zpět směrem k náklaďákům, než se video přeruší. 

Video  Vrazi z Hamásu unesli Němku z festivalu: Svlékli ji, mučili a fotili se s jejím tělem. Shani je po smrti.  - Sociální síť X
Video se připravuje ...

Teroristé také zveřejnili drásavá videa, která ukazují, jak ozbrojenci vlečou křičící matky a jejich malé děti k čekajícím kamionům. Mezi videi bylo jedno, které ukazovalo studentku Nou Argaminiovou, jak křičí „nezabíjejte mě“, když ji smějící se ozbrojenci Hamásu odvlekli z festivalu Nova. Od té doby je nezvěstná. 

Od chvíle, co Hamás provedl útok na Izrael, zabil 1400 lidí a unesl asi 240 rukojmích, Izrael neustal v odvetném bombardování Pásma Gazy. Odveta, která zahrnovala i pozemní invazi na toto území, zabila podle ministerstva zdravotnictví pro Gazu více než 9000 lidí.

Video  Únosci z Hamásu v akci: Studentka (25) prosila o život, teroristé unášeli do Gazy i další Izraelce. Je ještě naživu?  - Reuters
Video se připravuje ...

moro ( 7. listopadu 2023 14:33 )

Všichni stejní, obejmout a píchnout do zad!

Uživatel_5176988 ( 7. listopadu 2023 06:38 )

Prolhanec kterému nelze věřit ani nos mezi očima

Th0r_z_h0r ( 6. listopadu 2023 19:05 )

Hamas, Palestina = Malorussacko a jejich poskoci. Terorissti, nacissti, antissemiti, bezzemci, primitivove, zlodeji, vrazi deti, zen, Zidu, Cechu, Romu,....

http­s://ww­w.re­flex­.cz/cl­anek­/cau­sy/732­96/pred-krutosti-banderovcu-bledly-i-nemecke-jednotky-ss-presto-je-dnes-stepan-bandera-oslavovan-jako-hrdina-ukrajiny.html

http­s://ro­mea.cz­/cz/zah­rani­ci/dal­si-pogrom-na-romy-na-ukrajine-neonaciste-zabili-jednoho-roma-dalsi-jsou-zraneni-mezi-nimi-i-desetilety-chlapec

http­s://ww­w.de­nik.cz­/ze_sv­eta/­volyn­sky-masakr-valka-ukrajina-1943-az-1944.html

http­s://ww­w.pa­metna­roda­.cz/cs­/maga­zin/pr­ibehy/­pane-nezabijejte-mi-tatinka-prosil-chlapec-v-ceskem-maline

Zobrazit celou diskusi