Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Perličky ze slovenských voleb: Kollár s exmilenkou, hlasování „U Dementa“ i rozjetý expremiér

  • Autor: Mii,lig - 
    1. 10. 2023
    05:00

    Parlamentní volby na Slovensku proběhly pokojně. Přesto došlo k několika  incidentům, které musela řešit policie i záchranáři. Kvůli jednomu byly dokonce celé volby prodlouženy. Slovenští politici využili významný den hlavně pro přehlídku svých rodin, jiní k nadávkám. Hlasovalo se navíc i na netradičních místech. Podívejte se, co zajímavého se událo. Výsledky najdete zde>>

  • 1.Kollár s ženami

    Skutečně rodinně pojal hlasování nynější předseda slovenské sněmovny a předseda strany Jsme rodina Boris Kollár. K volební urně dorazil v doprovodu své mámy, dvou dcer, bratra a jeho bývalé milenky. Tou je poslankyně Petra Krištúfková. „Dnes jdeme na volby, a jde jen část naší rodiny, protože je nás podstatně víc,“ uvedl Kollár, který je otcem 13 dětí. Poslední mu porodila o 30 let mladší přítelkyně Laura Vizváryová letos v červenci.

    Jak prozradil Kollár, jedna z jeho dcer letos volila poprvé. „Ester je prvovolička. Je důležité, aby mladí lidé také chodili k volbám, protože se dá říct, že dnes se rozhoduje o jejich budoucnosti, takže je určitě velmi důležité, aby se i oni sami podíleli na své budoucnosti a tím hlasem ji mohli volit a změnit,“ řekl v sobotu Kollár slovenským médiím, informuje server Plus jeden deň.

  • 2.Hlasy U dementa

    Nejspíš nejnetradičnější volební místnost našli slovenští voliči ve městě Handlová v Trenčínském kraji. Místní tam hlasovali v budově, kde se nachází hospoda jménem U Dementa. V době voleb se zde alkohol nepodával, o čemž někteří voliči vtipkovali, že je mrzí, píšou noviny.sk.

    Nejvýše položenou volební místností pak byla místnost v osadě Vyšné Hágy ve Vysokých Tatrách. Volilo se v místní škole, která je v nadmořské výšce 1080 metrů nad mořem. Zavítala tam řada slovenských turistů, kteří zrovna byli v oblasti na výletě.

  • 3.Agresivní muž

    V obci Kostoľany pod Tribečom ve Zlatomoravském okresu musela ve volební místnosti zasahovat policie. Agresivní muž tam poškodil volební urnu.

    „Policie muže vyvedla ven a my jsme jen vyměnili poškozenou urnu za novou. Volby ani nemusely být přerušené,“ uvedla předsedkyně okrskové volení komise Lucie Betáková, informuje server Pravda.sk.

    Také záchranáři během hlasování několikrát zasahovali, došlo k několika kolapsům, úrazům a epileptickému záchvatu. Dokonce kvůli kolapsu člena volební komise v Bratislavě musely být celé volby o 40 minut prodlouženy.

  • 4.Rozjetý Matovič

    Jako utržený z řetězu působil v sobotu bývalý premiér a šéf strany OLaNO Igor Matovič. V chaotickém sledu sdílel jeden příspěvek za druhým. V jednom například slíbil, že všichni lidé, kteří budou volit koalici, ve které se jeho strana nachází, dostanou 500 eur. Nepopsal, jak by to prakticky provedl, peníze by ale chtěl vzít ze zdanění zisků Slovnaftu.

    Následně pokračoval v útocích na své oponenty, které nazval mafií, což prokládal videi své kočky. Právě Matovič byl účastníkem nedávné bitky s exministrem vnitra Robertem Kaliňákem (Směr-SD), kterému také nadával do mafiánů. Kaliňák kvůli incidentu podal trestní oznámení.

    Video  Skandál a ostuda na Slovensku: Ostrá potyčka expremiéra s exministrem!  - Facebook - OLaNO (OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti)
    Video se připravuje ...

jajas ( 1. října 2023 08:01 )

Spíše to vypadá, že navštívili tebe.....

Zobrazit celou diskusi