Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Princezna si vezme šamana: Mají termín a místo svatby, v Norsku čelí i kritice

Autor: ČTK - 
13. září 2023
13:14

Norská princezna Märtha Louise, dcera krále Haralda V., se příští rok v srpnu provdá za svého amerického snoubence Dureka Verretta. Ten se na svých webových stránkách označuje za šamana a léčitele. Svatba se bude konat ve vesnici Geiranger na břehu stejnojmenného norského fjordu, který je na seznamu UNESCO, informoval dnes pár podle agentury AFP.

„Jsme nesmírně šťastní, že budeme moci oslavit svou lásku v krásném prostředí Geirangeru,“ uvedli snoubenci v prohlášení.

Královský pár a korunní princ Haakon poslali snoubencům blahopřání a uvedli, že jsou rádi, že budou moci Dureka Verretta uvítat v rodině.

Afroameričan Verrett, mezi jehož stoupence patří podle AFP například hollywoodské hvězdy Gwyneth Paltrowová a Antonio Banderas, vyvolává v Norsku kritické reakce.

Covid, andělé a kritika

Verrett je například autorem knihy, podle níž je rakovina životní volba. „Šaman“ také na internetu nabízí k prodeji za 222 dolarů medailon Spirit Optimizer, který mu prý pomohl překonat covid-19.

Jednapadesátiletá princezna je sama propagátorkou alternativní medicíny a vydala knihu, v níž radí, jak komunikovat s anděly. Minulý rok princezna, která je čtvrtá v nástupnictví na královský trůn, oznámila, že již nebude oficiálně reprezentovat norskou královskou rodinu.

Bývalý manžel spáchal sebevraždu

Princezna tvoří s Verrettem pár od května 2019, svatba se má konat 31. srpna 2024. Z prvního manželství se spisovatelem Arim Behnem, které skončilo v roce 2016, má Märtha Louise tři dcery. Behn v roce 2019 spáchal sebevraždu.

Video  Princ William a vévodkyně Kate na cestě po Skandiniávii.  - youtube.com/ EasyTech/BPŽ
Video se připravuje ...

fesak2 ( 13. září 2023 20:48 )

Říká se, poznáš černocha, už nebudeš chtít nic jiného. Tak asi

trintin ( 13. září 2023 14:01 )

Princezna si vezme šamana?? Zkušenosti u něj získal léčitel Michal David?

Zobrazit celou diskusi