Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Manželka expremiéra Johnsona vzpomíná na královnu Alžbětu II. Vzkaz od panovnice má zarámovaný

Autor: DVL - 
9. září 2023
17:18

Carrie Johnsonová, manželka bývalého premiéra Velké Británie Borise Johnsona, na instagramu vzpomínala na zesnulou královnu Alžbětu. 8. září totiž uplynul již rok od její smrti. Johnsonová se na instagramu podělila o svůj zážitek s královnou. Kromě ní vzpomínali také král Karel III. a princ Harry, napsal deník Daily Mail.

Carrie Johnsonová se podělila o vzkaz, který jí královna Alžběta II. nechala na polštáři, když pobývala na zámku v Balmoralu. Johnsonová tak vzpomínala na panovnici se slovy: „Měli jsme takové štěstí, že byla naší královnou."

Na lístku je napsáno: „Madam, Její Veličenstvo bude mít dnes večer na večeři ledově modré koktejlové šaty." Tato poznámka ukazuje, jak ohleduplná byla zesnulá královna, když dala premiérově manželce vědět, jaké bude mít šaty, aby se vyhnula trapnému módnímu střetu.

Johnsonová k fotce napsala: „Uchovala jsem si tento vzkaz, který mi zůstal na polštáři, když jsme byli v Balmoralu. Jaké mám štěstí, že jsem se s ní mohla setkat a trochu s ní mluvit."

Na otázku, zda poznámka měla koordinovat nebo se vyvarovat nošení stejné barvy, odpověděla Johnsonová: „Ano, myslím, že proto, aby se zabránilo nošení něčeho příliš podobného!" Prozradila také, že má lístek od královny v „ledově modrém" rámečku.

Johnson napsal o své cestě do Balmoralu s Carrie a o tom, jak našli „užitečný“ vzkaz na posteli během prvního večera na královském zámku, ve svém komentáři pro Daily Mail. Bývalý premiér uvedl: „Nemyslím si, že si Carrie sbalila něco jako ledově modré koktejlové šaty, ale byla to užitečná informace."

Stalo se tak v době, kdy si země připomněla první výročí její smrti, když přišla vlna poct zesnulé královně v čele s králem Karlem III.

Vzpomínky na královnu

Ve svém poselství král řekl: „Při příležitosti prvního výročí smrti Jejího zesnulého Veličenstva a mého nástupu si s velkou láskou připomínáme její dlouhý život, oddanou službu a vše, co znamenala pro tolik z nás. Jsem také hluboce vděčný za lásku a podporu, která byla mé ženě a mně během tohoto roku projevena, když jsme dělali vše, co je v našich silách, abychom vám všem sloužili."

Princ Harry také vzdal hold své babičce královně, když řekl, že „se na nás všechny dívá shora“ a je „šťastná, že jsme spolu“, když se poprvé po třech měsících vrátil do Spojeného království, aby se zúčastnil výročního ceremoniálu udílení charitativních cen v předvečer prvního výročí její smrti.

Poctu vyjádřil také předseda vlády Rishi Sunak, který řekl: „V den slavnostního výročí úmrtí Jejího Veličenstva královny Alžběty II. jsme s Jeho Veličenstvem králem Karlem III. a celou královskou rodinou. Za poslední rok se s odstupem času zdá být rozsah služby Jejího zesnulého Veličenstva větší. Její oddanost národům Spojeného království a Commonwealthu se zdá být hlubší. A naše vděčnost za tak mimořádný život plný povinností a obětavosti stále roste."

„Cením si své vzpomínky na ty příležitosti, kdy jsem se setkal s Jejím zesnulým Veličenstvem, zejména při soukromé audienci, kterou jsem s ní měl v Buckinghamském paláci. Zasáhla mě její moudrost, její neuvěřitelná vřelost a půvab, ale také její humor," dodal premiér. 

Video  Módní styl královny Alžběty II.  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi