Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V rakouském supermarketu našli jedovatého pavouka: Jeho kousnutí způsobuje permanentní erekci

Autor: Mii - 
11. srpna 2023
15:52

Nezvyklý incident řeší tento týden prodejna Penny v rakouském městě Kremže, které se nachází kousek od hranic s Českem. V supermarketu byl v zásilce banánů údajně nalezen jedovatý tropický pavouk, zřejmě šlo o palovčíka brazilského. Kousnutí tohoto pavouka, jenž pochází z Jižní Ameriky, způsobuje mimo jiné několikahodinové bolestivé erekce.

Prodejna byla po zprávách o černo-červeném pavouku evakuována a od té doby je uzavřena. Na místo byli ihned přivoláni hasiči a také specialisté, kteří měli pavouka zahubit. Jenže jak podotýká server Dailymail, i přes pátrání se dosud žádného pavouka na místě nepodařilo nalézt. Jediná osoba, která pavouka spatřila, byl vedoucí prodejny.

Podle mluvčího společnosti Rewe, majitele supermarketů Penny, aktuálně probíhá v prodejně „rozsáhlý úklid a dezinfekční opatření“. Všechny krabice s banány byly zapečetěny. Pobočka nejspíš zůstane uzavřena až do příštího týdne.

Nejčastější cestou, kterou se palovčík brazilský do Evropy dostane, je právě skrze zásilky s banány. Tento pavouk patří mezi nejvíce jedové na světě, jeho kousnutí může být fatální. Palovčíkův jed způsobuje rozostřené vidění, podchlazení, křeče a v některých případech bolestivou erekci, která může trvat několik hodin. Právě proto je ale tento jed studován jako možný lék na erektilní dysfunkce.

Video  Hmyz, pavouci a štíři patří mezi potraviny budocnosti. Podle Milana Václavíka (34) k nim lidé jen chovají předsudky.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

MarekBadatel ( 11. srpna 2023 23:21 )

Několikahodinové bolestivé erekce. Kvůli banánu.

DD22 ( 11. srpna 2023 17:05 )

Jenny Anny:
Co je na tom k divení? Šli si normálně koupit banány, né?

Zobrazit celou diskusi