Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Eva Pavlová představila svůj tým. Kdo a s čím radí první dámě?

Autor: ČTK, simao - 
11. srpna 2023
12:02

Eva Pavlová dnes své spolupracovníky představila novinářům v kavárně nedaleko Pražského hradu. Žádné velké oficiality, ale ležérní odění první dámy (svetr a džínové tříčtvrťáky) a páteční pohoda... Jinak však byla na stole závažná témata. V roli první dámy se chce hlavně zastávat zranitelných skupin obyvatel a upozorňovat na témata, která je trápí. Členy poradního týmu manželky prezidenta budou mj. generál v záloze František Malenínský, zakladatelka PR agentury věnující se vzdělávání lékařských a nelékařských oborů Lilly Ahou Král či šéfka domu dětí a mládeže v Aši Eva Holečková. 

Eva Pavlová se bude zaměřovat na záležitosti, které zmiňovala už v době prezidentské kampaně Petra Pavla. Patří mezi ně problémy samoživitelů a seniorů či rozvoj komunikačních technik u dětí ve školách, který je klíčovou součástí prevence rozpadu rodiny.

Za necelý půlrok od Pavlovy prezidentské inaugurace se rozhodla Pavlová mezi svá témata zařadit ještě zdravotní péči či náhradní rodinnou péči. Své úsilí chce směřovat nejen do strukturálně postižených regionů, uvedl Hrad.

Na základě setkání s členy pacientských organizací, lékaři a odborníky sbírá Pavlová nápady, jak zlepšit situaci v jejich oblastech. Podněty chce představit na podzim.

Součástí plánů je i vznik webových stránek, kde lidi naleznou „první pomoc“ ve složitých životních situacích. „Dalším krokem možné pomoci bude založení nadačního fondu, na jehož vzniku se také pracuje,“ uvedl Hrad v tiskové zprávě.

V poradním týmu Pavlové jsou odborníci, které poznala ve svém profesním životě či při kampani. „I když jsou to lidé z různých oblastí, mají společné to, že svou profesi vykonávají s velkým přesahem a ke zlepšení života cílových skupin lidí,“ uvedla Pavlová v tiskové zprávě.

Malenínský je bývalým vojenským představitelem ČR při NATO, v armádě dosáhl až do funkce zástupce náčelníka generálního štábu. Na post nastoupil v době, kdy armádu vedl Pavel. Malenínský s Pavlovými spolupracoval v NATO, kde působil na operační, strategické i politické úrovni.

Ahou Král spolupracuje s pacientskými organizacemi a věnuje se dobrovolnické práci. Působí jako mentorka a expertka v mentoringovém programu DoToho!, který pomáhá malým a středním podnikům. Působí také jako mentorka v platformě #HolkyzMarketingu a je dobrovolnicí v platformě Česko.Digital.

Holečková je členkou expertní skupiny pro práci s lidmi, kteří nejsou zaměstnaní, nestudují, ani se neúčastní odborné přípravy. Působila v sociálních službách jako vedoucí terénních a preventivních programů v oblasti práce s ohroženou rodinou, dětmi a mládeží. Dlouhodobě vede dům dětí a mládeže v Aši.

Do týmu manželky prezidenta patří i rodinná mediátorka Michaela Kopalová, která se věnuje zavádění výuky komunikačních technik na základních a středních školách. Už od kampaně pak s Pavlovou spolupracuje pracovněprávní konzultant Josef Blaho, který se věnuje mimo jiné mediální přípravě Pavlové.

Kancelář manželky prezidenta republiky, který zajišťuje administrativu, další služby a protokol, vede tajemnice Miroslava Macků.

Video  Pavel v Bavorsku na mašině, první dáma autem: Vepřová se zelím k obědu a setkání s premiérem  - Blesk Zprávy: Anna Marie Bukovanská
Video se připravuje ...

stoura ( 25. srpna 2023 10:17 )

Je to jak za starých časů a pořád stejný ,potentáti mají bandu dobře placených poskoků z našich peněz, nebo si je snad platí sami?

Uživatel_5541614 ( 13. srpna 2023 15:48 )

Dream team se vším všudy

roxin ( 13. srpna 2023 08:34 )

Zase si Blesk hraje s příspěvky.

roxin ( 13. srpna 2023 08:30 )

hafane a jeden je pod tebou.

roxin ( 13. srpna 2023 08:26 )

dr., proč to ý/á jak oslíci, když jsi tak znalý tak určitě znáš i ty nicky, ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa