Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Biden poprvé přiznal další vnouče. Jeho syn Hunter si početí dcery nepamatuje, byl v rauši

Autor: ČTK - 
29. července 2023
11:58

Americký prezident Joe Biden v pátek poprvé veřejně přiznal své sedmé vnouče. Jde o dceru jeho syna Huntera, která se narodila v roce 2018 a jejíž matkou je Lunden Robertsová z Arkansasu. Informuje o tom agentura AP.

Náš syn Hunter a matka Navy, Lunden, pracují na tom, aby vybudovali vztah v nejlepším zájmu své dcery a co nejvíce zachovali její soukromí,“ uvedl Biden v prohlášení. „Je to rodinná, nikoliv politická záležitost,“ doplnil prezident. Spolu s první dámou Jill podle něj chtějí „pro svá vnoučata, včetně Navy, jen to nejlepší“.

Otcovství Huntera Bidena bylo určeno na základě testu DNA, když Robertsová podala žalobu o výživné. Obě strany ve věci nedávno dospěly k dohodě. Prezidentův syn o svém setkání s Robertsovou napsal ve svých pamětech z roku 2021 a uvedl, že k němu došlo v době, kdy byl hluboce závislý na alkoholu a drogách, včetně kokainu.

„Naše setkání jsem si nepamatoval,“ uvedl s tím, že tehdy byl „mimo“, ale rozhodl se nést odpovědnost.

Právní zástupce Robertsové na žádost agentury AP o komentář nereagoval.

Hunter Biden má další čtyři děti, včetně syna Beaua, kterého mu v roce 2020 porodila manželka Melissa Cohenová. Jméno dostal po prezidentově zesnulém synovi, který zemřel v roce 2015 na rakovinu a zanechal po sobě dvě děti.

Prezident Biden, který o závazku vůči rodině často hovoří na veřejnosti, čelil rostoucí kritice z řad republikánů i některých demokratů za to, že se ke svému sedmému vnoučeti nepřiznal. V dubnovém projevu v Bílém domě Biden podle agentury Reuters poznamenal, že má skvělý vztah se svými šesti vnoučaty, a dodal, že s nimi mluví každý den.

Video  Karambol amerického prezidenta: Biden zakopl a upadl na pódiu před kadety  - Reuters / Foto Profimedia
Video se připravuje ...

Kristýna Fla ( 1. srpna 2023 23:32 )

Furt lepší si to neuvědomovat a být zodpovědný než naopak, což je častější problém.

st.rec ( 29. července 2023 13:15 )

Nejdůležitější je vědět jak to mladému fungovalo i v rauši a že starý má vnoučat víc.Kdyby jim oběma aspoň trochu fungovala hlava a mozek,bylo by to lepší.

Zobrazit celou diskusi