Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zvrat v případu pádu chlapce (†7) z trajektu! Matka ho shodila?! Vrhla se za ním

Aktualizováno -
2. července 2023
06:29
Autor: ČTK - 
30. června 2023
18:49

Sedmiletý polský chlapec, který ve čtvrtek spadl z trajektu v Baltském moři, a jeho matka, která se rozhodla skočit za ním, jsou oba po smrti. Švédská prokuratura případ vyšetřuje jako vraždu, důkazy se údajně nacházejí ná záznamech bezpečnostních kamer!

Neštěstí se odehrálo na trajektu mířícím ze Švédska do Polska. Záchranáři matku i dítě ve vodě našli a přepravili je vrtulníky do nemocnice ve švédském městě Karlskrona. 

„Bohužel nám dopoledne švédská strana sdělila, že musíme rodině předat strašlivou zprávu. Chlapec i žena jsou mrtví,“ řekl policejní mluvčí Mariusz Ciarka. Podle polských médií šlo o Paulinu a jejího syna Lecha, kteří žili na severu Polska. Otec chlapce s nimi nežil, je údajně dlouhodobě v zahraničí. 

Švédská prokuratura v prohlášení uvedla, že zahájila předběžné vyšetřování kvůli podezření na trestný čin vraždy. Dodala, že nebyl identifikován žádný podezřelý. „Cílem vyšetřování je pokusit se objasnit, co se stalo,“ uvedla prokurátorka Stina Brindmarková.

Incident se odehrál v polovině cesty ze švédského přístavního města Karlskrona do polské Gdyně.

Proč hoch spadl ze zhruba 20metrové výšky přes palubu, zatím není jasné. „Zatím nemáme informace, že by to bylo v důsledku závady trajektu,“ uvedla mluvčí trajektové společnosti Stena Line Agnieszka Zembrzycká a dodala, že společnost spolupracuje s policií při vyšetřování.

Švédská policie vyzvala polské pasažéry trajektu, aby pomohli vysvětlit, jak k nehodě došlo.

Polský deník Fakt.pl několik svědectví pasažérů získal. "Ona se mi zdála hodně unavená. Přišlo mi divné, že je tak velký chlapec stále v kočárku," uvedla cestující Beáta, která s nimi byla na stejné plavbě.

tarrica ( 5. července 2023 10:54 )

Těžce postižené dítě, matka sama a bez práce, opuštěná partnerem - jakou měla volbu? V Polsku, kde i když víte, že se narodí postižené dítě, neexistuje přerušení těhotenství. A to tam nemají postižení ani takovou pomoc od státu jako u nás.
Katolické Polsko se zákazy potratů a přerušení těhotenství i mrtvý plod musí žena donosit a porodit.
Neodsuzujte, pokud jste sami nezažili , já ji chápu.

Wells ( 2. července 2023 16:56 )

Musejí být totálně na dně jinak by tohle neudělali. Děti berou sebou protože je nechtějí, podle nich, nechat “trpět” v tomhle “***m” světě.

bre-burda ( 2. července 2023 10:42 )

Normální sebevražda i s dítětem, jako to udělala ta ženská na Macoše. Také tam nejdříve naházela malé děti a pak šla za nimi. Tyhle magory nechápu. Děti nejsou jejich majetek a nemají žádné právo jim brát život. Lepší dospět v děcáku a pak žít, než tohle!

Zobrazit celou diskusi